Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Igor Žofčák dosiahol významnú métu, v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži odohral už 400 zápasov

 Webnoviny  12. september 2021  216  
Igor Žofčák dosiahol významnú métu, v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži odohral už 400 zápasov

12.9.2021 (Webnoviny.sk) - Iba štyria hráči pred ním absolvovali 400 zápasov v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Pred stredopoliarom Igorom Žofčákom na túto métu dosiahli len Viktor Pečovský, Martin Poljovka, Miroslav Barčík a Tomáš Ďubek. Tridsaťosemročný Zemplínčan sa k nim pridal v sobotu, keď v domácom fortunaligovom zápase proti Trnave absolvoval celý duel pri prehre 1:2.

Žofčák sa futbalovému remeslu vo svojom rodisku venuje popri zamestnaní. Čo pre neho znamená dosiahnutie uvedenej méty? "Hrdosť. Je to aj o disciplíne. Som však najmä hrdý sám na seba a na svoje okolie. Bez ľudí navôkol, bez rodiny by som to nedokázal. Som rád, že som Žofčák," poznamenal na oficiálnom webe súťaže.

Aktívnym futbalistom je aj Ďubek


Futbalovo vyrastal práve v Michalovciach, v najvyššej domácej súťaži hral aj za Ružomberok a Slovan Bratislava.

Spomedzi spomenutej pätice, ktorá už na Slovensku odohrala v najvyššej súťaži aspoň 400 duelov, je okrem Žofčáka stále aktívnym futbalistom vo Fortuna lige aj Tomáš Ďubek, ten pôsobí v Zlatých Moravciach. Michalovská opora však odmieta, že sa s ním bude naťahovať o to, kto Pečovského domáci rekord prekoná.

Jedinou prekážkou si je Žofčák sám


"Ja už s nikým nepretekám, jedinou prekážkou som si ja sám. Keby som trénoval každý deň, nedobehne a ani nepredbehne ma nik. Vstávam ráno o piatej, tridsať sekúnd sa potrápim, to je tá prekážka, no a potom idem na to!“ poznamenal Igor Žofčák.

Web fortunaliga.sk tiež priniesol aj zaujímavú odpoveď Žofčáka na otázku, aký je jeho ďalší míľnik. "Míľnik? Osprchovať sa a užiť si dnešný večer," vyhlásil s úsmevom.

Viac k témam: Fortuna liga, rekord
Zdroj: Webnoviny.sk - Igor Žofčák dosiahol významnú métu, v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži odohral už 400 zápasov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.