Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  18 °C
Mimoriadne správy

Ide o vykonštruovaný škandál a zbabelé útoky, Spartak Trnava reaguje na obvinenia z korupcie

 Webnoviny   4. jún 2018  283  
Ide o vykonštruovaný škandál a zbabelé útoky, Spartak Trnava reaguje na obvinenia z korupcie

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) - Portál topky.sk priniesol v pondelok informáciu o tom, že stretnutia uplynulého ročníka Fortuna ligy 2017/2018 mali byť ovplyvňované. Minimálne v jednom prípade majú existovať zadokumentované svedectvá a dôkazy, podľa ktorých mali byť podplácaní hráči v zápasoch majstrovskej Trnavy.

Na uvedené informácie zareagoval aj FC Spartak Trnava, ktorý na svojom webe zverejnil oficiálne stanovisko: "V prvom rade chceme zdôrazniť, že akékoľvek spájania s možnou korupciou a spomínaným údajným prípadom tvrdo odmietame a odsudzujeme. Spartak Trnava získal v sezóne 2017/2018 titul absolútne čestne a korektne. Bez akýchkoľvek možných vedľajších vplyvov, ako uvádza portál topky.sk.

Odporúčame:
Aktualizované: Vo Fortuna lige sa malo podplácať, má ísť najmä o zápasy majstrovskej Trnavy

Nikto z klubu FC Spartak Trnava či jeho blízkeho prostredia nemal nikdy nič spoločné s akoukoľvek formou ovplyvňovania výsledkov a zápasov. Klub takéto obviňovania tvrdo odmieta a dištancuje sa od nich. Nie je nám známe, že by takýto možný prípad polícia, resp. NAKA, vyšetrovala a ani nás to nezaujíma.

V čase, keď si po 45 rokoch užívame zisk majstrovského titulu, to vnímame ako vykonštruovaný škandál. Môže ísť o zbabelé útoky. V neposlednom rade pokus o hru možných ďalších osôb z futbalového prostredia, do ktorej sa nenecháme zatiahnuť. Klub urobí všetky právne kroky voči tým osobám, ktoré o Spartaku Trnava šíria takéto nepravdy."

Viac k témam: FC Spartak Trnava, Fortuna liga, futbal, NAKA Národná kriminálna agentúra, SFZ Slovenský futbalový zväz, športová korupcia
Zdroj: Webnoviny.sk - Ide o vykonštruovaný škandál a zbabelé útoky, Spartak Trnava reaguje na obvinenia z korupcie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.