Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  12,6 °C
Mimoriadne správy

Hviezdny Wesley Sneijder ukončil kariéru, strelil víťazný gól proti Slovensku na MS 2010

 Webnoviny  13. august 2019  209  
Hviezdny Wesley Sneijder ukončil kariéru, strelil víťazný gól proti Slovensku na MS 2010

13.8.2019 (Webnoviny.sk) - Vo veku 35 rokov sa rozhodol ukončiť kariéru holandský futbalový ofenzívny stredopoliar Wesley Sneijder.

Odchovanec Ajaxu Amsterdam počas sedemnástich rokov medzi seniormi hrával okrem materského klubu aj v Španielsku za Real Madrid, v Taliansku za Inter Miláno, v Turecku za Galatasaray Istanbul či vo Francúzsku za Olympique Nice.

Hral po boku Vladimíra Weissa


Bodku za kariérou dal po sezóne v tíme Al-Gharafa SC. V Katare bol spoluhráčom slovenského futbalistu Vladimíra Weissa mladšieho.

Sneijder sa po ukončení kariéry rozhodol pomôcť klubu v rodnom Utrechte. "Teraz, keď mám po kariére, chcem pekné miesto, kde môžem spomínať. Moje prepojenie s týmto mestom je veľké," povedal Sneijder na oficiálnom klubovom youtube kanáli, správu priniesol portál BBC.com.

Wesley Sneijder je holandským rekordérom v počte reprezentačných štartov. V najcennejšom drese absolvoval 134 stretnutí, nik ich na svojom konte nemá viac. S výberom Holandska sa dostal na MS 2010 až do finále, o štyri roky neskôr bol z toho na svetovom šampionáte bronz pre Oranjes.

Najviac sa mu darilo v Interi Miláno


Bol to práve Sneijder, ktorý v osemfinále MS 2010 v Juhoafrickej republike strelil víťazný gól v stretnutí proti slovenskej reprezentácii. V 84. minúte vtedy zvýšil na 2:0, v závere súboja Róbert Vittek z pokutového kopu už iba zmiernil prehru Slovákov.

Na klubovej úrovni sa mu najviac darilo v milánskom Interi. V rokoch 2009 až 2013 s talianskym klubom v sezóne 2009/2010 ovládol Serie A, domácu pohárovú súťaž aj Ligu majstrov. S Interom vyhral aj taliansky Superpohár či MS klubov.

Viac k témam: futbalista
Zdroj: Webnoviny.sk - Hviezdny Wesley Sneijder ukončil kariéru, strelil víťazný gól proti Slovensku na MS 2010 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.