Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Hviezdnemu Messimu hrozí trest, údajne môže dostať až dvojročný reprezentačný dištanc

 Webnoviny   8. júl 2019  244  
Hviezdnemu Messimu hrozí trest, údajne môže dostať až dvojročný reprezentačný dištanc

8.7.2019 (Webnoviny.sk) - Slová argentínskeho futbalistu Lionela Messiho po sobotňajšom stretnutí o 3. miesto na juhoamerickom šampionáte Copa América v Brazílii by mohli mať disciplinárnu dohru.

Tridsaťdvaročný kapitán národného tímu "albicelestes" po potýčke s Čiľanom Garym Medelom nedohral spomenutý zápas o bronz (2:1), keď obaja "kohúti" videli ešte v prvom polčase červenú kartu.

Stanovisko konfederácie CONMEBOL


Po stretnutí sa Messi odmietol zúčastniť na medailovom ceremoniáli. V rozhovore s novinármi navyše rozhodcov označil za skorumpovaných a dodal, že na turnaji bolo všetko prichystané na víťazstvo Brazílie.

"Nechcel som byť aktérom tejto korupcie, a preto som neprišiel na záverečný ceremoniál. Nechcem byť súčasť toho, čo sme na tomto podujatí zažívali. Korupcia a rozhodcovia ničia futbal. Všetko bolo pripravené pre Brazíliu," povedal Messi.

Futbalová konfederácia Južnej Ameriky (CONMEBOL) vydala neskôr stanovisko, v ktorom odsúdila Messiho vyjadrenia a obvinenia označila za neprijateľné a neopodstatnené. "Vo futbale niekedy vyhráte, inokedy prehráte. Jedným zo základných pilierov fair-play je schopnosť akceptovať výsledok a prijať rozhodnutia arbitrov s rešpektom," uvádza sa v stanovisku CONMEBOL.

Messiho skrat odsúdili mnohé osobnosti


Podľa španielskeho denníka AS sa to však pravdepodobne týmto stanoviskom CONMEBOL neskončí. Možné je pozastavenie Messiho činnosti, pričom v hre je až dvojročný dištanc v zápasoch pod gesciou CONMEBOL. Touto sankciou by výrazne utrpela nielen hviezda FC Barcelona, ale aj argentínska reprezentácia.

Dvojročná diskvalifikácia by mohla znamenať, že Messi by si nezahral v kvalifikácii o postup na MS 2022 v Katare ani na budúcoročnom šampionáte Copa América, ktorý sa bude konať v Argentíne a Kolumbii.

Skratové správanie 5-násobného najlepšieho svetového futbalistu odsúdili mnohé osobnosti svetového futbalu vrátane priamych účastníkov Copa América 2019 - peruánsky kormidelník a Messiho argentínsky krajan Ricardo Gareca, brazílsky kouč Tite či čerství juhoamerickí šampióni Marquinhos a Thiago Silva.

Posledný menovaný, obranca parížskeho St. Germain, Messimu odkázal: "Pred dvomi rokmi sme v Lige majstrov prehrali v Barcelone 1:6 a museli sme ukázať rešpekt, aj keď bol vtedy výkon rozhodcu smiešny. Nevyhlasovali sme, že pískal v prospech Barcelony. Brazília má päť hviezd (za víťazstvo na MS, pozn.) a žiadnu z nich neukradla. Vždy sa rozhodlo na ihrisku. Chápem však, že niekedy sa človek po prehre snaží zamerať pozornosť na iných ľudí."

Viac k témam: argentínska futbalová reprezentácia, Copa América, Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL)
Zdroj: Webnoviny.sk - Hviezdnemu Messimu hrozí trest, údajne môže dostať až dvojročný reprezentačný dištanc © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.