Utorok, 30. apríl 2024
Mimoriadne správy

Hráči Marseille zvíťazili na pôde Bordeaux po neuveriteľných 44 rokoch

 Webnoviny   8. január 2022  206  
Hráči Marseille zvíťazili na pôde Bordeaux po neuveriteľných 44 rokoch

8.1.2022 (Webnoviny.sk) - Futbalistom tímu Olympique Marseille sa v piatok vo francúzskej Ligue 1 podarilo to, na čo čakali dlhých 44 rokov. Zverenci trénera Jorgeho Sampaoliho totiž v súboji 20. kola najvyššej francúzskej futbalovej súťaže zvíťazili na pôde klubu Girondins Bordeaux, čo sa im predtým naposledy podarilo ešte v októbri 1977.

Hosťom na plný bodový zisk stačil presný zásah Turka Cengiza Ündera z 37. minúty. Hráči Marseille mali počas väčšej časti duelu prevahu. Po piatku im v tabuľke Ligue 1 patrí 2. priečka s desaťbodovým mankom na vedúci Paríž Saint-Germain. Obaja súperi v piatkovom vzájomnom súboji nemali k dispozícii viacero hráčov, do ich kádrov zasiahol koronavírus, ktorý diagnostikovali futbalistom A-tímov.

"Dosiahli sme zaslúžené víťazstvo. V prvom polčase sme boli jasne lepší, no niečo tomu chýbalo, aby sme to zúročili na vyšší náskok. Nestalo sa to v tejto sezóne prvýkrát. Musíme na tom ešte pracovať. Náš cieľ v tomto súboji bolo držať loptu častejšie na svojich kopačkách, využívali sme na to naše krídla. Pred prestávkou nám to šlo lepšie ako po nej," zhodnotil 61-ročný kouč Jorge Sampaoli po triumfe svojich zverencov, cituje ho denník L'Équipe na svojom webe.

A čo hovorí argentínsky kormidelník na to, že hráč Marseille naplno bodovali v Bordeaux po viac ako štyroch dekádach?

"Veľmi nás to teší, je to veľký úspech. Všade, kam ideme, ide o prestížny duel, každý sa proti nám chce vytiahnuť. Mám veľkú radosť za celý klub a mesto, že sme tento zápas vyhrali. A satisfakciou je, že sme na druhom mieste tabuľky," doplnil niekdajší kormidelník reprezentácií Čile či Argentíny, v Európe pôsobil na lavičke FC Sevilla.

Futbalistom Bordeaux sa v tejto sezóne zatiaľ veľmi nedarí. Po piatku sú v 20-člennej tabuľke až na 17. mieste a len jeden bod nad pásmom zostupu.

Viac k témam: Futbalové zápasy, Výhra
Zdroj: Webnoviny.sk - Hráči Marseille zvíťazili na pôde Bordeaux po neuveriteľných 44 rokoch © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.