Pondelok, 2. september 2024
Oblačno  21,8 °C
Mimoriadne správy

Hráč Tottenhamu sa natočil, ako vdychuje rajský plyn, klub ho suspendoval a tréner mu prehovoril do duše

 Webnoviny  15. august 2024  96  
Hráč Tottenhamu sa natočil, ako vdychuje rajský plyn, klub ho suspendoval a tréner mu prehovoril do duše

15.8.2024 (SITA.sk) - Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur dočasne suspendoval svojho stredopoliara Yvesa Bissoumu, kým prešetrí video, na ktorom 27-ročný reprezentant Mali vdychuje oxid dusný známy aj ako rajský plyn.

Bissouma počas ostatného víkendu sám nahral na sociálne siete zábery, na ktorých užíva plyn, ktorý podľa britského práva patrí medzi C-kategórie.

Hrať zatiaľ nebude


Futbalista sa už medzičasom za svoje konanie ospravedlnil a prostredníctvom tlačového vyhlásenia uviedol, že šlo o chybu jeho úsudku.

Africký defenzívny stredopoliar nateraz nesmie zasiahnuť do úvodného stretnutia "kohútov" v novej sezóne Premier League proti Leicesteru City.

"Je hráčom tohto klubu a má voči nemu zodpovednosť. Rovnako aj voči spoluhráčom, našim fanúšikom a každému napojenému na túto organizáciu. A on svoje povinnosti porušil," informoval kouč Ange Postecoglou.

"Nebude hrať v pondelok, potom bude potrebný nejaký čas na znovuvybudovanie dôvery medzi ním a mnou aj medzi ním a spoluhráčmi. Na tom musí pracovať, aby sa mohol vrátiť," dodal hlavný kormidelník.

Anestetikum aj droga


Oxid dusný sa v medicíne používa ako anestetikum či na potlačenie bolesti. Verejnosť ho však užíva aj ako drogu, aby sa cítila lepšie. Pričasté používanie tejto substancie môže spôsobiť poškodenie mozgu a nervovej sústavy.

Tréner Postecoglu si myslí, že trest pre Bissoumu by mal slúžiť aj ako ponaučenie pre hráča, "aby pochopil, čo spravil a prečo to bolo zlé".

"Urobil nesprávne rozhodnutie a klub mu chce pomôcť cez to všetko prejsť. Chceme mať istotu, že takéto zlé kroky v budúcnosti nebude opakovať," uzavrel.

Yves Bissouma prišiel do Tottenhamu v roku 2022 z Brightonu, v uplynulej sezóne odohral 28 duelov.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: SITA.sk - Hráč Tottenhamu sa natočil, ako vdychuje rajský plyn, klub ho suspendoval a tréner mu prehovoril do duše © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.