Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Hertha Berlín odsúdila rasizmus proti svojmu mladému hráčovi, súper ho mal nazvať opicou

 Webnoviny  10. december 2019  266  
Hertha Berlín odsúdila rasizmus proti svojmu mladému hráčovi, súper ho mal nazvať opicou

10.12.2019 (Webnoviny.sk) - Nemecký futbalový klub Hertha Berlín, v ktorom pôsobia aj slovenskí reprezentant Ondrej Duda a Peter Pekarík, odsúdil rasistické správanie fanúšikov tímu 1. FC Lokomotive Lipsko na adresu iba 19-ročného útočníka rezervy Jessica Ngankama v minulotýždňovom súboji štvrtej ligy. Hertha na twitteri uviedla: "Ngankam bol terčom rasizmu v zápase proti Lipsku. Ako klub za ním plne stojíme. Incident je zaznamenaný aj v zápise o stretnutí a vedenie súťaže začalo s vyšetrovaním."

Mladý útočník tmavej farby pleti pre MDR potvrdil, že fanúšikovia súpera ho častovali "opičími" zvukmi a protihráč ho mal nazvať opicou.

"Sme trénovaní, aby sme sa cez to preniesli a neukázali svoje emócie. Človeka to však zasiahne. Bohužiaľ, takéto incidenty sú každodennou súčasťou futbalu," povedal Ngankam.

K situácii sa vyjadrili aj zástupcovia klubu z Lipska. Incidenty tiež odsúdili a na oficiálnom webe tiež upozornili svojich priaznivcov, že v ich vlastnej organizácii sú hráči s koreňmi v 32 krajinách sveta.

"V našich očiach sú len dve farby a to klubové - modrá a žltá. Rasizmus medzi nami nemá miesto a každý to vie! Ak tu stále sú ľudia, ktorí sú naši fanúšikovia a nestotožňujú sa s tým, musia si uvedomiť, že u nás pre nich nei je miesto," uvádza sa v stanovisku.

Viac k témam: rasizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Hertha Berlín odsúdila rasizmus proti svojmu mladému hráčovi, súper ho mal nazvať opicou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.