Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Hamšíkov rekord je v ohrození, Mertens už prekonal legendárneho Maradonu

 Webnoviny  24. október 2019  351  
Hamšíkov rekord je v ohrození, Mertens už prekonal legendárneho Maradonu

24.10.2019 (Webnoviny.sk) - Rekord slovenského futbalistu Mareka Hamšíka v počte nastrieľaných gólov v drese talianskeho klubu SSC Neapol môže byť už zanedlho minulosť. Na zakončovateľské maximum v podaní 32-ročného Banskobystričana útočí Dries Mertens.

Belgičan v stredajšom dueli skupinovej časti Ligy majstrov 2019/2020 na ihrisku rakúskeho Red Bullu Salzburg (3:2) dvakrát skóroval a v poradí najlepších strelcov histórie "partenopei" sa dostal na druhé miesto pred legendárneho Argentínčana Diega Maradonu, ktorý v minulosti strelil za tím spod Vezuva 115 gólov.

Mertens má ako hráč Neapola aktuálne na konte 116 súťažných zásahov a chýba mu už iba päť, aby dostihol niekdajšieho dlhoročného kapitána SSC Hamšíka (121), ktorý vo februári tohto roka po takmer dvanástich rokoch prestúpil do čínskeho klubu Ta-lien I-fang.

"Predstihol som Diega, ktorý je pre toto mesto absolútna modla. Momentálne dúfam, že sa priblížim aj k Marekovi, na ktorého strácam päť gólov. Dúfam, že ho čoskoro prekonám, možno už do Vianoc. Veľmi sa teším, že som v Salzburgu dvakrát skóroval, ale vždy sa starám najskôr o výsledok Neapola. Bolo dôležité, že sme mimo domova dokázali zvíťaziť, posilnilo to naše sebavedomie," vyhlásil Mertens prostredníctvom oficiálnej klubovej stránky.

Viac k témam: Dries Mertens, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk - Hamšíkov rekord je v ohrození, Mertens už prekonal legendárneho Maradonu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.