Nedeľa, 5. máj 2024
Mimoriadne správy

Hamšíka proti Maroku mrzela nevyužitá tutovka, vyjadril sa aj na margo pozápasovej „divočiny“

 Webnoviny   5. jún 2018  220  
Hamšíka proti Maroku mrzela nevyužitá tutovka, vyjadril sa aj na margo pozápasovej „divočiny“

ŽENEVA 5. júna (WebNoviny.sk) - Špílmacher slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík odohral s kapitánskou páskou na rukáve prvý polčas pondelňajšieho prípravného stretnutia vo švajčiarskej Ženeve proti Maroku, po zmene strán už sledoval duel z lavičky náhradníkov.

Odporúčame:
Video: Slovensko viedlo nad Marokom 1:0, ale nakoniec tesne prehralo (aktualizované)

"Ťažký súboj, Maroko ukázalo svoju kvalitu, bolo silným súperom. Vedeli si prihrať, vedeli, čo chcú hrať. Išlo im o veľa, hráči bojujú o miestenky do kádra pre blížiaci sa svetový šampionát. Motivácia bola na ich strane, aj keď my hráme za slovenskú reprezentáciu a musíme byť vždy sústredení," uviedol po stretnutí pred zástupcami novinárov Hamšík.

Odporúčame:
Tréner Kozák má po zápasoch proti Holandsku a Maroku jasno, s kým môže rátať

Následne doplnil hodnotenie tesnej prehry 1:2 so severoafrickým tímom: "My sme mali problémy s preberaním ich hráčov, naozaj sa tam dosť točili, bolo ťažké ich ubrániť. Našťastie sme ich tlak ustáli a v prvom polčase sme neinkasovali. Škoda, keď sme po zmene strán strelili gól a viedli 1:0, tak sme to už mohli udržať. Na majstrovstvách sveta môže byť Maroko čiernym koňom skupiny a prekvapiť, hoci má veľmi ťažkých súperov (Portugalsko, Španielsko, Irán, pozn.)."

Nepremenená príležitosť z 32. minúty


Tridsaťročného stredopoliara a oporu A-tímu SR mrzela nepremenená príležitosť z 32. min, keď mu po úniku na pravej strane loptu pekne posunul Michal Ďuriš. "Bola to taká tutovka, z takej by sa mali strieľať góly, Žiaľ, nepadlo mi to tam," skonštatoval Hamšík, ktorý má na konte 105 štartov a 21 gólov v drese národného mužstva.



Na margo pozápasovej "divočiny", keď priaznivci Maroka vybehli na hraciu plochu Stade de Genéve a svojich miláčikov skoro udupali, Marek Hamšík podotkol: "Keď som videl, že sa rozbiehajú a prichádzajú na trávnik, tak sme utekali všetci radšej do šatne. Maročania majú super fanúšikov, veľmi búrlivých, aj predtým v samotnom zápase urobili dobrú atmosféru. Sme radi, že do Ženevy prišli nejakí ľudia a na štadión si našli cestu."

Teší sa na zaslúžený oddych


Tento reprezentačný zraz a prípravné duely v Trnave proti Holandsku a na neutrálnej pôde proti Maroku hodnotí pozitívne.

"Bolo to fajn. Tréner Kozák si odskúšal určite to, čo chcel. Každý hráč sa mohol ukázať na tréningu alebo v zápasoch. Ešte nás 5. septembra čaká jeden prípravný duel doma proti Dánom a potom sa už sústredíme na európsku Ligu národov," zdôraznil stredopoliar SSC Neapol Hamšík, ktorý sa po náročnej sezóne teší na zaslúžený oddych: "Minulý rok som nebol na dovolenke, tento rok si ju určite užijem."

Sedemnásobný najlepší futbalista Slovenska má svoj tip na krajiny, ktoré budú tvrdiť muziku na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla 2018). "Nemám nejaký vyložene môj tím, ktorému by som mimoriadne držal palce na svetovom šampionáte. Myslím si však, že ďaleko to dotiahne Brazília, Nemecko a Španielsko," dodal Marek Hamšík.

Viac k témam: futbal, Marek Hamšík, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Hamšíka proti Maroku mrzela nevyužitá tutovka, vyjadril sa aj na margo pozápasovej „divočiny“ © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.