Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Hamšík prekonal v počte reprezentačných štartov rekordéra Karhana, jubileum aj pre Škrtela

 Webnoviny  13. október 2018  291  
Hamšík prekonal v počte reprezentačných štartov rekordéra Karhana, jubileum aj pre Škrtela

TRNAVA 13. októbra (WebNoviny.sk) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík si v sobotňajšom stretnutí 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 v Trnave proti Česku pripísal rekordný 108. štart v drese národného tímu.

Prekonal doterajšieho lídra, už neaktívneho hráča Miroslava Karhana, ktorý za reprezentačné "áčko" nastúpil dovedna 107-krát.

Kapitán slovenskému tímu Martin Škrtel v sobotu taktiež dosiahol výnimočnú métu - nastúpil na jubilejný 100. duel v najcennejšom drese. Po Karhanovi a Hamšíkovi sa stal iba tretím hráčom so "stovkou" zápasov za slovenskú reprezentáciu.

Spomedzi aktívnych reprezentantov je najbližšie k doplneniu tohto tria pravý obranca Peter Pekarík, ktorý si proti Česku pripísal štart s poradovým číslom 83. Dlhoročný stopér tímu SR Ján Ďurica, ktorý vlani ukončil pôsobenie v "áčku", absolvoval 91 duelov za národné mužstvo.

Viac k témam: Liga národov, Marek Hamšík, Martin Škrtel, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Hamšík prekonal v počte reprezentačných štartov rekordéra Karhana, jubileum aj pre Škrtela © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.