Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  27 °C
Mimoriadne správy

Hafezová na olympiáde postúpila do osemifinále, po svojom vystúpení šokovala vyhlásením

 Webnoviny  30. júl 2024  135  
Hafezová na olympiáde postúpila do osemifinále, po svojom vystúpení šokovala vyhlásením

30.7.2024 (SITA.sk) - Egyptská šermiarka Nada Hafezová po svojom vystúpení na OH v Paríži šokovala tvrdením, že olympijskú súťaž v šerme šabľou absolvovala v siedmom mesiaci tehotenstva.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


Na Instagrame 26-ročná športovkyňa z Káhiry zverejnila, že pod srdcom „nosí malú olympioničku", zatiaľ čo si na OH vybojovala postup do osemfinále. Pre Hafezovú je to vôbec najlepší výsledok na olympijských hrách v jej tretej účasti. „Moje dieťa a ja sme čelili viacerým výzvam, či už fyzickým alebo emocionálnym," napísal Hafezová.

Hafezová v úvodnom kole zdolala Američanku Elizabeth Tartakovskú 15:13 a potom nestačila na Juhokórejčanku Jeon Hayoung 7:15.

„Tehotenstvo je horská dráha a je náročné samo osebe. Okrem toho som potrebovala v živote získať rovnováhu medzi súkromím a športom a vôbec to nebolo jednoduché. Stálo to však za to a som hrdá na postup do osemfinále," doplnila emotívna Egypťanka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Šermiarka s gymnastickou minulosťou a vyštudovanou medicínou má v zbierke úspechov zlaté medaily v súťaži jednotlivkýň aj družstiev v šabli z Afrických hier 2019. Jej aktuálne šestnáste miesto je pre ňu najväčší úspech pod piatimi kruhmi v súčte troch účastí v Riu de Janeiro 2016, Tokiu 2020 a Paríži 2024.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Tehotenstvo
Zdroj: SITA.sk - Hafezová na olympiáde postúpila do osemifinále, po svojom vystúpení šokovala vyhlásením © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.