Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13,6 °C
Mimoriadne správy

Gianni Infantino je jediným kandidátom na post prezidenta FIFA, dočkal sa podpory krajín

 Webnoviny   6. február 2019  379  
Gianni Infantino je jediným kandidátom na post prezidenta FIFA, dočkal sa podpory krajín

RÍM 6. februára (WebNoviny.sk) - Súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej únie (FIFA) Gianni Infantino je jediným kandidátom na tento post aj v nadchádzajúcich voľbách. Štyridsaťosemročný Švajčiar získal potrebnú podporu od piatich z celkového počtu 211 členských krajín FIFA.

"Je to dobrá správa pre futbal," vyjadril sa Infantino po príchode do hotela v Ríme, kde sa koná dvojdňový míting UEFA. Pred odobrením kandidatúry musí ešte prejsť kontrolou oprávnenosti a integrity.

Gianni Infantino sa stal šéfom FIFA vo februári 2016 a v aktuálnom období len dokončuje mandát bývalého prezidenta Seppa Blattera, ktorý odstúpil ešte v máji 2015 po tom, čo americké a švajčiarske úrady odhalili korupciu vo vysokých sférach najväčšej svetovej futbalovej organizácie. Počas svojho mandátu Gianni Infantino presadil myšlienku rozšírenia počtu účastníkov svetového šampionátu z 32 na 48.

Prvýkrát sa MS s takýmto množstvom tímov uskutočnia v roku 2026 v Spojených štátoch amerických, Mexiku a Kanade. FIFA však naďalej zisťuje, či by sa táto novinka nedala zaviesť už na "zimnom" šampionáte v Katare 2022. V tom prípade by sa však Katar musel o organizáciu MS podeliť s niektorým zo svojich geografických susedov. Voľby nového prezidenta FIFA sa uskutočnia 5. júna 2019 na kongrese v Paríži.

Viac k témam: FIFA, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare
Zdroj: Webnoviny.sk - Gianni Infantino je jediným kandidátom na post prezidenta FIFA, dočkal sa podpory krajín © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.