Nedeľa, 19. máj 2024
Slnečno  18 °C
Mimoriadne správy

Futbalista si chcel podvodom skrátiť vojenskú službu, dostal doživotný zákaz reprezentovať

 Webnoviny   1. november 2018  282  
Futbalista si chcel podvodom skrátiť vojenskú službu, dostal doživotný zákaz reprezentovať

SOUL 1. novembra (WebNoviny.sk) - Futbalový stopér Čang Hjon-su už nikdy nemôže reprezentovať Kórejskú republiku. Vedenie Kórejskej futbalovej asociácie mu v tomto smere udelilo doživotný dištanc za úmyselné vyhýbanie sa povinnej vojenskej službe. Okrem toho musí zaplatiť pokutu vo výške 26-tisíc USD.

Falošné potvrdenie


Dvadsaťsedemročný futbalista si totiž zaobstaral falošné potvrdenie, aby mu povinnú vojenskú službu skrátili na 60 dní. Čang Hjon-su bol členom národného mužstva na tohtoročných MS v Rusku. Nastúpil vo všetkých troch zápasoch skupinovej fázy.

V Kórejskej republike platí 21-mesačná základná vojenská služba. Čang Hjon-su však ako futbalový reprezentant krajiny mohol požiadať o skrátenie služby na 60-dňovú v prípade, že by vykonal 544 hodín športových aktivít v prospech detí.

Hráča odhalilo počasie


Hráč japonského klubu FC Tokio si chcel situáciu uľahčiť a predložil falošný dokument o vykonaní spomenutých sociálnych prác. Jeho podvod však odhalilo počasie. V deň, keď sa mali uskutočniť tréningy, napadlo toľko snehu, že bolo nemožné, aby sa aktivita uskutočnila.

Viac k témam: Čang Hjon-su, skrátenie vojenskej služby, zákaz reprezentovať
Zdroj: Webnoviny.sk - Futbalista si chcel podvodom skrátiť vojenskú službu, dostal doživotný zákaz reprezentovať © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.