Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Foto: V Bratislave slávnostne otvorili Sieň slávy slovenského futbalu

 Webnoviny  22. marec 2017  278  
Foto: V Bratislave slávnostne otvorili Sieň slávy slovenského futbalu

BRATISLAVA 22. marca (WebNoviny.sk) - Za prítomnosti viacerých slovenských futbalových legiend na čele s Jozefom Venglošom, Jozefom Adamcom, Titusom Buberníkom či Jozefom Čapkovičom oficiálne otvorili Sieň slávy slovenského futbalu (SSSF).

Odporúčame:
Hamšík sa stal rekordný šiestykrát najlepším futbalistom Slovenska

Na slávnosti nechýbali ani členovia realizačného tímu slovenskej futbalovej reprezentácie: tréner Ján Kozák, asistent trénera Štefan Tarkovič, technický vedúci A-tímu SR Róbert Tomaschek, slovenskí futbaloví reprezentanti, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a ďalšie osobnosti slovenského futbalu.

Odporúčame:
Do Siene slávy slovenského futbalu pribudla pätica laureátov

"Reálne priestory Siene slávy slovenského futbalu zahŕňajú dve podlažia. Prízemie je venované novodobej ére slovenského futbalu po osamostatnení od roku 1994, vrchné poschodie mapuje najvýznamnejšie osobnosti a úspechy Slovákov v rámci spoločného československého futbalu na reprezentačnej a klubovej úrovni. Medzi artefaktmi dominujú medaily Jána Popluhára z MS 1962 v Čile a Antona Urbana z OH 1964 v Tokiu, návštevníci nájdu vo vitrínach historické kopačky Jozefa Čapkoviča z finále ME 1976, ´strelky´ Jozefa Štibrányiho z MS 1962, v ktorých skóroval do siete Španielska, originálne dresy, lopty, vlajky, písomnosti a ďalšie originálne artefakty súčasných a bývalých osobností slovenského futbalu," informoval agentúru SITA v tlačovej správe tajomník SSSF Peter Zeman.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Sieň slávy slovenského futbalu



Viac k témam: futbal, SFZ Slovenský futbalový zväz, SSSF Sieň slávy slovenského futbalu
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: V Bratislave slávnostne otvorili Sieň slávy slovenského futbalu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.