Sobota, 28. september 2024
Zamračené  9,4 °C
Mimoriadne správy

Fortuna liga má byť atraktívnejšia, pripravujú zmeny

 Webnoviny  23. december 2016  460  
Fortuna liga má byť atraktívnejšia, pripravujú zmeny

Slovensko zrejme čaká nový model súťaže najvyššej futbalovej súťaže.

BRATISLAVA 23. decembra (WebNoviny.sk) - Najvyššiu futbalovú súťaž na Slovensku zrejme čaká ďalší pokus o zvýšenie atraktivity založený na zmene hracieho systému. Naznačil to prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák v rozhovore pre športovú televíziu 213.

"Ja verím, že to bude dramatické do posledného kola," povedal v súvislosti s tým, že vedúca Žilina má po jesennej časti Fortuna ligy 2016/2017 až 12-bodový náskok pred druhou Podbrezovou. "My už rozmýšľame aj nad modelom súťaže, aby sme ju viac zdramatizovali. Či už FIFA, UEFA, Česi, Poliaci, každý uvažuje, ako zatraktívniť súťaž a prilákať divákov dramatickými zápasmi," doplnil Ivan Kozák.

Odporúčame:

Spartak Myjava odstupuje z Fortuna ligy


Hracích systémov bolo v ére samostatnosti na Slovensku niekoľko, menil sa počet účastníkov a neúspešný bol aj model s rozdelením súťaže pred jarou na boj o titul a záchranu.

"Musíme sa o niečo pokúsiť. Futbal potrebuje náboj, zápasy na 'krv' a my chceme mŕtvy stred trošku vytesniť. Všetko je to o kluboch, Únia ligových klubov sú kluby, všetko bude podliehať hlasovaniu. My sa však snažíme pracovať s modelom, ktorý by zatraktívnil Fortuna ligu," dodal Ivan Kozák a priznal, že o majstrovi Slovenska 2016/2017 je pravdepodobne rozhodnuté, no boj o udržanie sa medzi elitou bude dramatický.

"Žilina by sa musela poraziť sama, aby nezískala titul. Hráči aj vedenie sú pripravení a vedia, že nemôžu poľaviť," poznamenal šéf ÚLK.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.