Utorok, 3. september 2024
Slnečno  28,7 °C
Mimoriadne správy

Fízeľova cesta v Paríži sa končí, rodák z Košíc nestačil na favorizovaného Uzbeka Jusupova (foto)

 Webnoviny   2. august 2024  114  
Fízeľova cesta v Paríži sa končí, rodák z Košíc nestačil na favorizovaného Uzbeka Jusupova (foto)

2.8.2024 (SITA.sk) - Slovenský reprezentant v džude Márius Fízeľ prehral v 2. kole olympijského turnaja v Paríži v kategórii nad 100 kg a jeho pôsobenie pod piatimi kruhmi sa tak končí. Nad sily rodáka z Košíc bol favorizovaný Uzbek Ališer Jusupov, bronzový medailista z uplynulých dvoch svetových šampionátov. Džudista zo Strednej Ázie porazil 25-ročného Slováka na ippon.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Fízeľ vyhral počas piatkového programu svoj úvodný duel. V 1.kole pri svojej premiére na olympiáde zvíťazil nad Gerardom Takayawom z Fidži na ippon a postaral sa tak o prvé víťazstvo slovenského džudistu na olympiáde od Atén 2004, keď Jozef Krnáč vo váhe do 66 kg získal striebornú medailu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Márius Fízeľ na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Fízeľova cesta v Paríži sa končí, rodák z Košíc nestačil na favorizovaného Uzbeka Jusupova (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.