Pondelok, 13. máj 2024
Mimoriadne správy

Finále Ligy majstrov bude pod zatiahnutou strechou, organizátori sa obávajú útoku dronov

 Webnoviny  27. máj 2017  257  
Finále Ligy majstrov bude pod zatiahnutou strechou, organizátori sa obávajú útoku dronov

CARDIFF 27. mája (WebNoviny.sk) - Počas budúcotýždňového finálového duelu futbalovej Ligy majstrov vo waleskom Cardiffe medzi Realom Madrid a Juventusom Turín (sobota 3. júna, pozn.) bude strecha Millennium Stadium z bezpečnostných dôvodov zatiahnutá.

Ako je známe, na celom území Veľkej Británie platia po pondelňajšom teroristickom útoku v Manchestri prísne bezpečnostné opatrenia. Organizátori cardiffského finále sa obávajú možného útoku dronov. Waleská futbalová asociácia (FAW) informovala, že uvedené nariadenie v podobe zatiahnutej strechy sa vzťahuje aj na oficiálne tréningové jednotky oboch zúčastnených mužstiev deň pred stretnutím.

Odporúčame:
Britská polícia posilnila bezpečnosť na podujatiach vrátane finále Ligy majstrov

"Organizačný výbor finálového zápasu aj Európska futbalová únia (UEFA) majú záujem vytvoriť bezpečnú a nezabudnuteľnú udalosť pre všetky zainteresované strany, a to najmä pre tímy a divákov na štadióne. Navyše, zatiahnutá strecha ešte viac znásobí atmosféru finále," uvádza sa vo vyhlásení FAW. Očakáva sa, že na finále LM zavíta do Cardiffu približne 170-tisíc fanúšikov. V meste sa 1. júna uskutoční aj rozhodujúci súboj ženskej verzie európskeho pohára číslo jeden medzi francúzskymi tímami Olympique Lyon a Paríž St. Germain - aj v tomto prípade bude strecha cardiffského štadióna zatiahnutá.



Viac k témam: futbal, Liga majstrov, teroristický útok v Manchestri, výbuch v Manchestri
Zdroj: Webnoviny.sk - Finále Ligy majstrov bude pod zatiahnutou strechou, organizátori sa obávajú útoku dronov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.