Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

FIFA spája sily so Svetovou zdravotníckou organizáciou, futbal ma promovať zdravé stravovanie

 Webnoviny   5. október 2019  335  
FIFA spája sily so Svetovou zdravotníckou organizáciou, futbal ma promovať zdravé stravovanie

5.10.2019 (Webnoviny.sk) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino verí, že partnerstvo so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) prispeje v zlepšenie pohľadu na futbal ako jeden z nástrojov na zlepšenie zdravia.

Konkrétne riešenia


Infantino sa s WHO bude usilovať o "vypracovanie konkrétnych riešení" a trvá na tom, aby korporátni partneri FIFA ako Coca-Cola či McDonald's pracovali na progrese v oblasti zdravia.

"Cítim hlbokú zodpovednosť, aby FIFA spolupracovala s WHO," povedal Talian a podpis dohody s organizáciou nazval štartovacím bodom.

Zníženie konzumácie cukru


WHO pracuje na znížení konzumácie jedál a nápojov s vysokým obsahom tukov, cukrov a solí. Aj podľa generálneho riaditeľa WHO Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa je spojenie s futbalom veľmi dobrým krokom. "Ak by sme zostali mimo, bolo by to ako keby sme sa vzdali bez boja," myslí si šéf WHO.

"Ak by ste dnes prišli medzi deti v škole a chceli im hovoriť o stravovaní, veľmi rýchlo by ste prišli o ich pozornosť. Ak však medzi nich prídete s loptou a poviete im: 'Poďme sa rozprávať o futbale. Vedeli ste, že keď chcete hrať futbal, je potrebné aj dobre sa stravovať? Musíte si napríklad dávať pozor na to, aké cukry do tela prijímate.'," povedal Infantino.

Viac k témam: FIFA
Zdroj: Webnoviny.sk - FIFA spája sily so Svetovou zdravotníckou organizáciou, futbal ma promovať zdravé stravovanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.