Streda, 8. máj 2024
Jasno  9,3 °C
Mimoriadne správy

FIFA bude riešiť oslavné gestá švajčiarskych strelcov, posvieti si aj na fanúšikov Srbska

 Webnoviny  24. jún 2018  349  
FIFA bude riešiť oslavné gestá švajčiarskych strelcov, posvieti si aj na fanúšikov Srbska

MOSKVA 24. júna (WebNoviny.sk) - Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) začala konanie voči švajčiarskym reprezentantom Granitovi Xhakovi a Xherdanovi Shaqirim za ich oslavné gestá v piatkovom víťaznom dueli proti Srbsku (2:1) na majstrovstvách sveta v Rusku.

Odporúčame:
Video: Srbi otvorili skóre, Švajčiari však otočili zápas a zvíťazili v závere 2. polčasu

Obaja hráči si po góloch skrížili ruky na prsiach, čím pripomenuli orla s dvoma hlavami na albánskej vlajke, keďže práve do tejto krajiny siahajú korene oboch futbalistov. Obaja sú pôvodom tzv. kosovskí Albánci a práve Kosovo bolo po vojne na území bývalej Juhoslávie násilne odtrhnuté od Srbska a Srbi ich doteraz neuznali ako samostatný štát.

FIFA si posvieti aj na Srbsko za nepokoje a zobrazenie politických transparentov ich fanúšikov. Spovedať sa bude aj kouč Srbov Mladen Krstajič za svoje komentáre po zápase.

Viac k témam: FIFA, futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku, Srbsko, Švajčiarsko
Zdroj: Webnoviny.sk - FIFA bude riešiť oslavné gestá švajčiarskych strelcov, posvieti si aj na fanúšikov Srbska © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.