Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,4 °C
Mimoriadne správy

Fehérváry sa s tímom pripravuje na ľade. Cíti sa dobre, stále však pociťuje zdravotné problémy

 Webnoviny  26. august 2024  88  
Fehérváry sa s tímom pripravuje na ľade. Cíti sa dobre, stále však pociťuje zdravotné problémy

26.8.2024 (SITA.sk) - Už v nedeľu začala v Bratislave slovenská hokejová reprezentácia so spoločnou prípravou na domáci kvalifikačný turnaj o postup na zimné olympijské hry do Talianska. Zverencov kanadského trénera Craiga Ramsayho čakajú od štvrtka do nedele súboje proti Rakúšanom, Maďarom a Kazachom.

Jeho štart je otázny


Do nominácie slovenského výberu sa dostalo aj viacero hráčov zo zámorskej NHL, vrátane obrancu Martina Fehérváryho z Washingtonu Capitals, ktorého štart je stále z dôvodu zdravotných problémov otázny, no dobrou správou je, že v pondelok rodák z hlavného mesta absolvoval s mužstvom celú tréningovú jednotku.

Upresnil by som, že nejde o zranenie chrbta, ako sa dlhšie písalo. Cítim sa dobre, ale stále pociťujem aj nejaké zdravotné problémy, ktoré by som nechcel konkretizovať. Uvidíme, ako sa budem cítiť. Komunikujem o tom na dennej báze s Washingtonom, mojím fyzioterapeutom, pánom Šatanom a s trénermi národného tímu,“ vysvetlil pre web Šport.sk svoj aktuálny stav 24-ročný zadák.

Definitívne rozhodnutie o účasti na kvalifikačnom turnaji tak padne pravdepodobne až krátko pred jeho začiatkom.

Augustový termín je netypický


Absolvujem tréningy. Uvidím, ako sa budem cítiť a potom sa všetky spoločne rozhodneme,“ upresnil Fehérváry, ktorý si obliekol reprezentačný dres aj na ostatnom svetovom šampionáte v Česku.

Opora Washingtonu si je vedomá toho, že augustový termín je pre všetkých korčuliarov netypický. Fyzická príprava, ladenie formy i mentálne nastavenie môžu narobiť problémy aj tým najskúsenejším hráčom.

Ja osobne som z dôvodu zranenia ani nemohol byť veľa na ľade a trénovať. Na zápasy sa však o to viac teším. Som konečne na ľade a to je fajn. Myslím si, že to bude v tomto termíne dosť o hlave. Ešte raz opakujem, cítim sa dobre. Verím, že to aj napriek zdravotnému obmedzeniu bude nakoniec dobré,“ uzavrel slovenský reprezentačný obranca.


Martin Fehérváry reprezentoval Slovensko už na štyroch majstrovstvách sveta, v najcennejšom drese si zahral v rokoch 2018, 2019, 2022 a 2024. V Bratislave chýbal na olympijskom kvalifikačnom turnaji aj pred ZOH 2022, mal vtedy zdravotné problémy. Ako je známe, bez hráčov z NHL sa v Pekingu podarilo Slovákom vybojovať cenný bronz.



Viac k témam: Slovenská hokejová reprezentácia, ZOH
Zdroj: SITA.sk - Fehérváry sa s tímom pripravuje na ľade. Cíti sa dobre, stále však pociťuje zdravotné problémy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.