Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Fehérváry bodoval a Černák s Chárom rozdávali rany, hviezdny Ovečkin skončil zranený na ľade (video)

 Webnoviny  25. apríl 2022  161  
Fehérváry bodoval a Černák s Chárom rozdávali rany, hviezdny Ovečkin skončil zranený na ľade (video)

25.4.2022 (Webnoviny.sk) - Martin Fehérváry bodoval ako jediný zo štyroch slovenských hokejistov, ktorí zasiahli do nedeľňajšieho programu zámorskej NHL. Jeho ôsma asistencia v tejto sezóne nestačila Washingtonu Capitals, ktorý doma prehral s Torontom Maple Leafs 3:4 po samostatných nájazdoch.

V nedeľu sa zviditeľnil aj ďalší slovenský bek Erik Černák z Tampy Bay Lightning, ktorý sa pobil s útočníkom Ryanom Lombergom v stretnutí proti Floride Panthers.

Zo Slovákov boli v akcii aj obranca New Yorku Islanders Zdeno Chára a útočník Tomáš Tatar z New Jersey Devils.

Zranený Ovečkin nedohral duel


Fehérváry zaznamenal šestnásty kanadský bod v aktuálnom ročníku, pridal k nemu dve strely na bránku súpera a dva bodyčeky počas 19:17 min na ľade. Jeho spoluhráč a kapitán Caps Alexander Ovečkin nedohral duel po páde a náraze do mantinelu v tretej tretine.

"Hovoril som s ním a myslím si, že bude v poriadku. Je desivé vidieť takého hráča, ako padá a leží na ľade. Je to však tvrdý chlapík. Práve on je jedným z tých hráčov, ktorí nikdy nevynechajú ani o jeden zápas viac, ako je nevyhnutné," povedal o ruskom kanonierovi útočník T.J. Oshie podľa oficiálneho webu NHL.


Päť minút na lavičke za bitku


Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Černák zhodil rukavice druhýkrát v aktuálnej sezóne profiligy a celkovo po siedmy raz v kariére. Dvadsaťštyriročný Košičan odohral vo floridskom derby vyše dvadsať minút, počas ktorých rozdal tri bodyčeky a pripísal si aj sedem trestných minút - päť z nich za pästný súboj. "

Blesky" zdolali "panterov" na ich ľade presvedčivo 8:4 a ukončili rivalovi sériu trinástich triumfov.




Chára taktiež rozdával rany


Rany päsťou rozdával aj najvyšší hráč NHL Chára, keď sa v prvej tretine zápasu proti Caroline Hurricanes dostal do sporu s útočníkom Maxom Domim. Zopár úderov rozdal aj dvom jeho spoluhráčom.

Niekdajší víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu súťaže strávil na ľade vyše 18 minút s bilanciou dva mínusové body, dve trestné minúty a štyri bodyčeky.



"Ostrovania" podľahli doma "hurikánom" 2:5. Jediným slovenským útočníkom v akcii bol v nedeľu Tatar pri domácej prehre jeho "diablov" 0:3 s Detroitom Red Wings. Slovenský hokejista zaznamenal dva mínusové body a dva bodyčeky počas 17:27 min na ľade.


Boje o play-off vrcholia


V kanadsko-americkej lige vrcholí boj o play-off. Kým vo Východnej konferencii je už dávnejšie známe postupové okteto klubov, v Západnej konferencii má istú miestenku do vyraďovacej časti päť mužstiev.

Na zvyšné tri miesta si "robí zálusk" päť tímov, pričom v najvýhodnejšej pozícii sú Los Angeles Kings, Nashville Predators a Dallas Stars. Všetky tímy odohrajú už len dva alebo tri duely do konca základnej časti, ktorá vyvrcholí v nedeľu 1. mája.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Fehérváry bodoval a Černák s Chárom rozdávali rany, hviezdny Ovečkin skončil zranený na ľade (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.