Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  5,7 °C
Mimoriadne správy

Federer si tento rok už nezahrá, musel podstúpiť ďalšiu operáciu kolena

 Webnoviny  10. jún 2020  367  
Federer si tento rok už nezahrá, musel podstúpiť ďalšiu operáciu kolena

10.6.2020 (Webnoviny.sk) - Skúsený švajčiarsky tenista Roger Federer sa ani po prípadnom reštarte aktuálnej sezóny po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu nevráti v roku 2020 na súťažné kurty. Opäť totiž absolvoval operáciu pravého kolena. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión pritom iba vo februári podstúpil artroskopiu kolena a v ostatných mesiacoch sa zotavoval.

Prostredníctvom twitteru však prezradil, že mal opäť problémy, opäť šiel pod skalpel a o body do rebríčka ATP bude bojovať až v roku 2021.

Tridsaťosemročný Federer, aktuálne svetový hráč číslo 3, pôvodne plánoval vynechať štyri mesiace.

"Pred pár týždňami počas rehabilitácie sa mi obnovili problémy. Mal som rýchly artroskopický zákrok v mojom pravom kolene. Teraz plánujem venovať dostatočný čas tomu, aby som sa pripravil na 100 percent. Teším sa, ako na okruhu stretnem každého v úvode sezóny 2021," napísal Švajčiar.

Počas spomenutej rehabilitácie po prvej operácii Federer nevynechal veľa podujatí.

Od prvej polovice marca sú totiž všetky turnaje prerušené a hrať sa nebude minimálne do konca júla.

Švajčiar, ktorý v auguste oslávi 39. narodeniny, v minulosti vynechal podstatnú časť roka 2016 a po návrate v sezóne 2017 vo veľkom štýle vyhral Australian Open v Melbourne aj londýnsky Wimbledon.

Viac k témam: Koronavírus, rehabilitácia, zdravotné problémy
Zdroj: Webnoviny.sk - Federer si tento rok už nezahrá, musel podstúpiť ďalšiu operáciu kolena © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.