Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  12,6 °C
Mimoriadne správy

FC Cardiff City musí zaplatiť splátku za prestup zosnulého Emiliana Salu, inak mu hrozí trest

 Webnoviny   4. november 2019  306  
FC Cardiff City musí zaplatiť splátku za prestup zosnulého Emiliana Salu, inak mu hrozí trest

4.11.2019 (Webnoviny.sk) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) varovala FC Cardiff City, že mu hrozí zákaz transferov na tri prestupové obdobia. Klub ešte v minulej sezóne účinkujúci v anglickej Premier League musí zaplatiť 6 miliónov eur francúzskemu FC Nantes ako prvú splátku za Emiliana Salu.

O hrozbe, ktorej čelí Cardiff, v pondelok informovala FIFA v rozsudku sporu ohľadom transferu argentínskeho útočníka. Ten prišiel o život pri januárovej leteckej havárii, stalo sa tak ešte predtým, ako stihol nastúpiť za svoj nový tím.

Waleský klub sa voči verdiktu FIFA môže odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS). V prípade, že sa tak stane, Cardiffu až do definitívneho rozhodnutia CAS prestane plynúť 45-dňová lehota na zaplatenie splátky. Vynesenie rozhodnutia by mohlo trvať až rok.

Argentínsky útočník Emiliano Sala bol na palube súkromného lietadla PA-46 Malibu, ktoré 21. januára 2019 odletelo z francúzskeho Nantes a smerovalo do waleského Cardiffu, kde niekoľko dní predtým podpísal kontrakt s tamojším účastníkom anglickej Premier League - tímom City.

Pri ostrove Guernsey stroj zmizol z radarov a našli ho až o necelé tri týždne pod morskou hladinou v hĺbke 63 metrov. Podľa FIFA o pár hodín skôr dostala dokument od Waleskej futbalovej federácie na skompletizovanie hráčovej registrácie z Francúzska.

Viac k témam: Cardiff City FC, FC Nantes, FIFA, Premier League, Športový arbitrážny súd (CAS)
Zdroj: Webnoviny.sk - FC Cardiff City musí zaplatiť splátku za prestup zosnulého Emiliana Salu, inak mu hrozí trest © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.