Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  12,9 °C
Mimoriadne správy

FC Barcelona už má za Setiéna náhradu, novým trénerom veľkoklubu bude Koeman

 Webnoviny  19. august 2020  343  
FC Barcelona už má za Setiéna náhradu, novým trénerom veľkoklubu bude Koeman

19.8.2020 (Webnoviny.sk) - Novým trénerom španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona sa stal Holanďan Ronald Koeman. Vedenie "blaugranas" o tom informovalo v stredu predpoludním na oficiálnom klubovom webe.

Koeman na tomto poste nahradil Quiqueho Setiéna, ktorého odvolali v pondelok. Päťdesiatsedemročný Ronald Koeman podpísal s Kataláncami zmluvu do leta 2022.

Holandská reprezentácia za Barcelonu


Ronald Koeman už v minulosti pracoval v realizačnom tíme FC Barcelona. Aktuálne 57-ročný Holanďan bol ešte v 90. rokoch minulého storočia asistentom Louisa van Gaala, stalo sa tak hneď po ukončení jeho hráčskej kariéry.

Počas nej získal s klubom FC Barcelona štyri tituly a v roku 1992 bol autorom víťazného gólu vo finále Európskeho pohára, z ktorého sa vzápätí stala Liga majstrov.

Koeman reprezentoval Holandsko na MS 1990 a 1994, bol tiež súčasťou víťazného holandského výberu na ME 1988.

Od februára 2018 viedol holandskú reprezentáciu a zmluvu mal až do MS 2022, v kontakte však mal klauzulu o možnosti ukončiť spoluprácu v prípade, ak dostane ponuku z FC Barcelona. A tá napokon prišla.

Odchod vedenia po potupnej prehre


Setién v FC Barcelona skončil tri dni po potupnej prehre 2:8 vo štvrťfinále Ligy majstrov 2019/2020 s Bayernom Mníchov. Setién bol pri mužstve len od januára. Medzičasom v klube skončil aj športový riaditeľ Éric Abidal.

V súvislosti s menom nového kouča sa spomínali aj Mauricio Pochettino či Xavi Hernández, voľba napokon padla na Koemana.

Viac k témam: Liga majstrov, tréner
Zdroj: Webnoviny.sk - FC Barcelona už má za Setiéna náhradu, novým trénerom veľkoklubu bude Koeman © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.