Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Eiffelovu vežu v Paríži zdobia olympijské kruhy, vyrobili ich z recyklovanej francúzskej ocele

 Webnoviny   7. jún 2024  96  
Eiffelovu vežu v Paríži zdobia olympijské kruhy, vyrobili ich z recyklovanej francúzskej ocele

7.6.2024 (SITA.sk) - Organizátori tohtoročných olympijských hier v Paríži v piatok predstavili výstavu piatich olympijských kruhov namontovaných na Eiffelovej veži. Hlavné mesto Francúzska si práve v piatok pripomína 50 dní do začiatku olympiády.

Štruktúra prsteňov, vyrobených z recyklovanej francúzskej ocele, je vystavená na južnej strane 135-ročnej pamiatky v centre Paríža s výhľadom na rieku Seina. Každý prsteň má priemer deväť metrov.

Stotisíc LED žiaroviek


Počas paralympijských hier, ktoré sa začnú 28. augusta, sedemnásť dní po záverečnom ceremoniáli olympijských hier, budú olympijské kruhy každú noc osvetlené 100-tisíc LED žiarovkami.

Organizačný výbor postupne dolaďuje prípravy na veľkolepý otvárací ceremoniál na rieke Seina. Na palubách približne 160 lodí sa počas neho budú po Seine plaviť športovci, funkcionári aj organizátori.

Prizerať sa budú desaťtisíce ľudí


Z brehu na šesťkilometrovom úseku medzi Pont d’Austerlitz a Pont d’Iena budú túto parádu sledovať desaťtisíce ľudí.

Na parížskej olympiáde nebude núdza ani o ďalšie ikonické miesta. Mnoho športových súťaží sa bude konať v blízkosti nielen Eiffelovej veže, ale tiež pri zámku vo Versailles či pri Grand Palais.

Viac k témam: Eiffelova veža v Paríži, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Eiffelovu vežu v Paríži zdobia olympijské kruhy, vyrobili ich z recyklovanej francúzskej ocele © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.