Utorok, 3. september 2024
Slnečno  28,7 °C
Mimoriadne správy

Dvojnásobný majster sveta Julian Alaphilippe sa po sezóne rozlúči so svojím tímom Soudal Quick-Step

 Webnoviny  10. august 2024  98  
Dvojnásobný majster sveta Julian Alaphilippe sa po sezóne rozlúči so svojím tímom Soudal Quick-Step

10.8.2024 (SITA.sk) - Francúz Julian Alaphilippe, jeden z lídrov tímu Soudal Quick - Step, po skončení sezóny odíde z tejto špičkovej cyklistickej stajne. Druhý muž celkovej klasifikácie a víťaz bodovacej súťaže na tohtoročných pretekoch Okolo Slovenska to potvrdil v telefonáte šéfovi tímu Patrickovi Lefeverovi.

Alaphilipe až do soboty nazbieral 44 profesionálnych triumfov v cestnej cyklistike vrátane dvoch titulov majstra sveta a šiestich etapových víťazstiev na Tour de France.

Dlhodobý vplyv manželky


"Volal mi tento týždeň a potvrdil mi, že nás opúšťa. Vravel, že sa mu neodchádza ľahko a jeho rozhodnutie sprevádzali aj bezsenné noci. Každopádne sa už rozhodol," uviedol Patrick Lefevere pre Het Nieuwsblad.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Medzi Alaphilippom a Lefeverom nepanovali dobré vzťahy. Belgický šéf svojmu lídrovi pre klasiky a náročné šprintérske koncovky vyčítal, že je dlhodobo pod vplyvom svojej manželky Marion Rousseovej, ktorá je riaditeľka ženskej Tour de France.

Príliš veľa večierkov a alkoholu


Je známe, že v jednom z otvorených rozhovorov o Alaphilippovi Lefevere povedal, že za jeho slabšími výkonmi v posledných sezónach je "príliš veľa večierkov a príliš veľa alkoholu."

Tridsaťdvaročný Francúz bude počas aktuálneho prestupového obdobia cenný obchodný artikel, o jeho služby údajne majú záujem tímy Q36.5, Cofidis a TotalEnergies.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, OH 2024 v Paríži, Tour de France 2023
Zdroj: SITA.sk - Dvojnásobný majster sveta Julian Alaphilippe sa po sezóne rozlúči so svojím tímom Soudal Quick-Step © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.