Utorok, 19. marec 2024
Slnečno  3,1 °C
Mimoriadne správy

Didier Drogba oficiálne ukončil hráčsku kariéru, s futbalom však úplne nekončí

 Webnoviny   9. november 2018  275  
Didier Drogba oficiálne ukončil hráčsku kariéru, s futbalom však úplne nekončí

PHOENIX 9. novembra (WebNoviny.sk) - Africký futbalista Didier Drogba vo štvrtok 8. novembra ukončil hráčsku kariéru. Už len bývalý útočník tímu Phoenix Rising tak učinil po prehre svojho tímu proti Louisville City FC (0:1) v rámci finálovej konfrontácie o americký USL Cup. Zámer ukončiť hráčsku kariéru oznámil Drogba už v marci aktuálneho kalendárneho roka.

Štyridsaťročný rodák z Pobrežia Slonoviny nekončí s futbalom úplne. Je väčšinovým vlastníkom celku z Arizony, s ktorým sa bude snažiť o expanziu do Major League Soccer (MLS). Rising je aktuálne členom United Soccer League. V zámorí je to druhá najvyššia futbalová súťaž práve po MLS.

Drogba si počas svojej bohatej futbalovej kariéry obliekal dresy tímov Le Mans, Olympique Marseille, FC Chelsea, Šanghaj Shenhua, Galatasaray Istanbul a Montreal Impact.

Najviac sa mu darilo v Anglicku, kde štyri razy vybojoval s londýnskym tímom titul Premier League a nad hlavu štyrikrát zdvihol aj FA Cup. S Chelsea sa mu podarilo vyhrať v roku 2012 aj Ligu majstrov.

Viac k témam: Didier Drogba, koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk - Didier Drogba oficiálne ukončil hráčsku kariéru, s futbalom však úplne nekončí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.