Utorok, 19. marec 2024
Slnečno  3,2 °C
Mimoriadne správy

Cristiano Ronaldo zarobil už miliardu dolárov, v minulosti sa to podarilo len dvom športovcom

 Webnoviny   6. jún 2020  224  
Cristiano Ronaldo zarobil už miliardu dolárov, v minulosti sa to podarilo len dvom športovcom

6.6.2020 (Webnoviny.sk) - Portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo sa stal prvým miliardárom medzi futbalistami. Tridsaťpäťročný rodák z ostrova Madeira počas doterajšej kariéry prekročil spomenutú hranicu zárobkov počas pôsobenia v talianskom Juventuse Turín, za ostatných dvanásť mesiacov podľa magazínu Forbes zarobil pred zdanením 105 miliónov dolárov.

Miliardu zarobili aj Woods a Mayweather


V minulosti sa spomedzi športovcov podarilo zarobiť aspoň miliardu USD len dvom Američanom - golfistovi Tigerovi Woodsovi a boxerovi Floydovi Mayweatherovi. Upozornil na to portál goal.com.

Útočník s výnimočným čuchom na góly bol pritom za ostatný rok až štvrtou najlepšie platenou celebritou po švajčiarskom tenistovi Rogerovi Federerovi, raperovi Kanyem Westovi a podnikateľke či modelke Kylie Jennerovej. Po nich nasledoval klenot futbalového klubu FC Barcelona Lionel Messi (104 miliónov USD), siedmy v rebríčku je brazílsky futbalista Neymar z parížskeho klubu Saint-Germain (95,5 milióna USD).

Príjmy výrazne skresala kríza


Len ako odmeny za športové výkony Cristiano Ronaldo počas sedemnástich rokov zarobil sumu 650 miliónov dolárov, zostávajúce financie na jeho konto pribudli z reklamných či podnikateľských aktivít. Päťnásobný víťaz Zlatej lopty tiež má vlastné múzeum vo svojom rodisku, pod jeho hlavičkou funguje sieť hotelov a značka CR7 sa pohybuje aj vo svete módy a životného štýlu.

Už o rok by do elitného klubu miliardárov spomedzi športovcov mal pribudnúť ďalší futbalista, podľa magazínu Forbesa s ním stane spomenutý Argentínčan Lionel Messi. Tohtoročné príjmy C. Ronalda aj Messiho výrazne skresala kríza spôsobená pandémiou koronavírusu, keď portugalský futbalista súhlasil s krátením platu v Juventuse o 30 percent a argentínsky virtuóz v katalánskom veľkoklube o celých 70 percent.

Viac k témam: najlepšie zarábajúci športovec
Zdroj: Webnoviny.sk - Cristiano Ronaldo zarobil už miliardu dolárov, v minulosti sa to podarilo len dvom športovcom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.