Štvrtok, 28. marec 2024
Prevažne slnečno  13,6 °C
Mimoriadne správy

Cristiano Ronaldo vyrovnal rekord Raúla, v Lige majstrov skóroval už proti 33 rôznym tímom

 Webnoviny   2. október 2019  289  
Cristiano Ronaldo vyrovnal rekord Raúla, v Lige majstrov skóroval už proti 33 rôznym tímom

2.10.2019 (Webnoviny.sk) - Taliansky multišampión Juventus Turín splnil úlohu favorita proti Bayeru Leverkusen (3:0) v súboji D-skupiny futbalovej Ligy majstrov a Cristiano Ronaldo zasa o čosi vylepšil svoju históriu rekordných zápisov.

Prekonal slovenského rodáka


Portugalský kanonier v 89. min spečatil na 3:0, keď presne namieril pomedzi nohy slovenského rodáka Lukáša Hradeckého. Bol to 127. gól Ronalda v 164. zápase Ligy majstrov a navyše ním vyrovnal rekord Španiela Raúla Gonzáleza.

Obaja skórovali proti 33 rôznym tímom v najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaži. Argentínčan Lionel Messi má na konte góly proti 32 klubom v LM.

"Po predchádzajúcej remíze v Madride s Atléticom sme potrebovali zvíťaziť, aby sme si priblížili postup zo skupiny. Dosiahli sme dôležité víťazstvo," uviedol argentínsky útočník Juventusu Gonzálo Higuaín, ktorý bol pri dvoch presných zásahoch.

V 17. min z ideálnej pozície spoza šestnástky otvoril skóre a v v 62. min prihrávkou z krídelného priestoru nechal gólovo vyniknúť Federica Bernardeschiho.

Šťastný z gólu aj asistencie


"Hrali sme koncentrovane, čo je potrebné v takýchto zápasoch. Som šťastný z gólu aj asistencie. Ovácie v stoji od fanúšikov boli výborné. Je skvelé, keď vás takto ocenia za prácu, ktorú odovzdáte," dodal Higuaín pre portál UEFA.

"Dobre sme zvládli tento zápas. V druhom polčase sme ovládali loptu a nenechali nič na náhodu. V našej hre bola dostatočná kvalita," cituje oficiálna klubová stránka trénera Juventus Maurizia Sarriho.

"Napriek prehre sa z nášho výkonu dajú vziať pozitíva. Hrali sme odvážne, ale chýbal nám väčší pokoj. Navyše na tejto úrovni sa platí za veľké chyby," uviedol obranca hostí Jonathan Tah.

Na čele D-skupiny LM sú po dvoch zápasoch 4-bodové tímy Juventus a Atlético Madrid, posledný Bayer Leverkusen je zatiaľ bez bodu.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Cristiano Ronaldo vyrovnal rekord Raúla, v Lige majstrov skóroval už proti 33 rôznym tímom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.