Utorok, 3. september 2024
Mimoriadne správy

Čína ovládla stolný tenis na OH v Paríži. 300. zlatá medaila a piaty titul družstiev po sebe

 Webnoviny  11. august 2024  103  
Čína ovládla stolný tenis na OH v Paríži. 300. zlatá medaila a piaty titul družstiev po sebe

11.8.2024 (SITA.sk) - Reprezentantky Číny získali v sobotu na olympijských hrách v Paríži zlaté medaily v súťaži družstiev, čím pre svoju krajinu získali jubilejnú 300. najcennejší kov v olympijskej histórii. Číňanky vo finále vyhrali nad Japonkami 3:0 a zaznamenali piate zlato v súťaži družstiev po sebe, čo sa v piatok podarilo aj Číňanom.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


„Každá z nás išla naplno a hrala dobre na každej pozícii,“ vyhlásila Sun Jing-ša po spečatení zlata. Bronz získala ďalšia ázijská krajina - Kórejská republika, ktorá v súboji o 3. mieste triumfovala 3:0 nad Nemeckom.

Čína je dominantnou silou v stolnom tenise. V Paríži získala v tomto športe päť zlatých medailí, keď ďalšie čínske triumfy sa zrodili v mužskej a ženskej dvojhre a tiež v miešanej štvorhre. Čína dosiaľ získala 37 zo 42 zlatých medailí v stolnom tenise, odkedy bol tento šport v Soule 1988 zaradený do olympijského programu.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Čína ovládla stolný tenis na OH v Paríži. 300. zlatá medaila a piaty titul družstiev po sebe © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.