Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9 °C
Mimoriadne správy

Čína nebude hostiť majstrovstvá vo futbale ani Ázijský pohár 2023, dôvodom je koronavírus

 Webnoviny  14. máj 2022  147  
Čína nebude hostiť majstrovstvá vo futbale ani Ázijský pohár 2023, dôvodom je koronavírus

14.5.2022 (Webnoviny.sk) - Čína nebude dejiskom Majstrovstiev Ázie vo futbale v roku 2023. Najľudnatejšia krajina sveta zrušila organizovanie šampionátu, ktorý sa koná každé štyri roky. "Je to veľmi náročné, ale nevyhnutné rozhodnutie, ktoré je v spoločnom záujme všetkých účastníkov podujatia," vyhlásila Ázijská futbalová konfederácia (AFC), ktorá pochválila čínskych futbalových funkcionárov za rozumný krok vzhľadom na stále vysoký počet prípadov ochorenia COVID-19 v krajine.

Turnaj známy aj ako Ázijský pohár sa mal konať od 16. júna do 16. júla v desiatich čínskych mestách a malo sa ho zúčastniť 24 reprezentácií. Obhajcom prvenstva je Katar, ktorý v roku 2019 zdolal vo finále Japonsko 3:1.

Viac o téme: Koronavírus


Organizátor tohtoročných MS vo futbale je jedným z adeptov na zastúpenie Číny. Okrem neho sa uchádzajú o usporiadanie ázijského futbalového šampionátu aj Saudská Arábia, Irán a India. AFC zatiaľ neoznámila náhradné dejisko turnaja pre rok 2023.

Čína už musela pre pandémiu koronavírusu odmietnuť organizáciu Ázijských hier v septembri 2022 a aj ďalších medzinárodných súťaží po celej krajine. Podarilo sa jej síce úspešne zorganizovať ZOH v Pekingu začiatkom tohto roka, ale len pri dodržaní veľmi prísnych opatrení, takmer bez fanúšikov na športoviskách a s povinnou karanténou pre športovcov aj zástupcov všetkých zúčastnených štátov.

Viac k témam: COVID-19, Majstrovstvá Ázie vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk - Čína nebude hostiť majstrovstvá vo futbale ani Ázijský pohár 2023, dôvodom je koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.