Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Chára sa po 20 rokoch vracia do New York Islanders, stále má túžbu vyhrávať

 Webnoviny  19. september 2021  197  
Chára sa po 20 rokoch vracia do New York Islanders, stále má túžbu vyhrávať

19.9.2021 (Webnoviny.sk) - Hokejový matuzalem Zdeno Chára niekoľko týždňov premýšľal nad svojou športovou budúcnosťou, zhováral sa s najbližšou rodinou, až napokon dospel k rozhodnutiu, že 24. sezónu v zámorskej NHL odohrá v mužstve New York Islanders. S "ostrovanmi", v ktorých drese v ročníku 1997/1998 naskočil do profiligy, podpísal ročný kontrakt.

"Kruh sa uzavrel," uviedol 44-ročný Chára po spečatení spolupráce s Newyorčanmi. Rodák z Trenčína, ktorý bol dlhoročnou stálicou Bostonu Bruins, no pred začiatkom minulej sezóny zmenil pôsobisko a zamieril do Washingtonu Capitals.

Nebude ďaleko od rodiny


Keďže po jej skončení v prípade pokračovania kariéry preferoval skôr východné pobrežie Spojených štátov, angažmán na Long Islande sa mu pozdával. Nebude príliš ďaleko od svojej rodiny v Bostone, navyše bude hrať v tíme, ktorý to v uplynulom ročníku 2020/2021 dotiahol až do semifinále bojov o Stanleyho pohár. "Myslím si, že je to veľmi solídny tím so silným vedením a kľúčovými hráčmi, ktorí sú už dlho súčasťou Islanders," skonštatoval Chára.

Islanders si vybrali Cháru v 3. kole draftu v roku 1996, o rok neskôr mu dopriali debut v NHL. V roku 2001 ho potom vymenili do Ottawy, no Newyorčanom je stále vďačný za túto skúsenosť.

Prvé skúsenosti


"Bol to môj prvý tím a moje prvé skúsenosti v NHL. V tom čase sme prechádzali rôznymi fázami, ale veľa som sa z toho naučil," podotkol. A čo ho presvedčilo, aby ešte potiahol minimálne jednu sezónu? "Milujem túto hru. Stále je vo mne vášeň a túžba vyhrávať," vyhlásil Chára.

Staronový tím skúseného slovenského obrancu začne nový ročník NHL 2021/2022 na 13-zápasovom tripe. V novembri potom slávnostne otvorí svoju novú arény v Belmont Parku. Za predpokladu, že bude Chára v zostave aspoň v jednom domácom vystúpení a nastúpi aj na ľade nováčika zo Seattlu, predstaví sa už v 43. a 44. rôznej aréne v NHL.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Chára sa po 20 rokoch vracia do New York Islanders, stále má túžbu vyhrávať © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.