Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

Chára možno vyrovná rekord Cheliosa, slovenský obranca má na konte 1650 štartov

 Webnoviny  22. február 2022  167  
Chára možno vyrovná rekord Cheliosa, slovenský obranca má na konte 1650 štartov

22.2.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský obranca Zdeno Chára možno už v noci z utorka na stredu vyrovná rekord zámorskej hokejovej NHL v počte zápasov obrancov, ktorý s 1651 duelmi drží Američan Chris Chelios.

Aktuálne 44-ročný slovenský bek z tímu New York Islanders má na svojom konte 1650 štartov a americkú legendu môže vyrovnať v súboji na ľade nováčika súťaže Seattlu Kraken.

Chára má na konte 673 bodov


A osamostatniť sa na čele môže slovenský obranca vo štvrtok v súboji Islanders proti San Jose Sharks. Zdeno Chára je v NHL dlhodobo lídrom a predtým, ako vyrovná rekord Cheliosa, sa odmietol na túto tému vyjadriť ako prejav úcty voči legende.

Chára v aktuálnej sezóne za "ostrovanov" v 42 dueloch zaznamenal sedem asistencií, v profilige má na konte už 673 bodov (207+466). Trenčiansky rodák v NHL hral okrem Islanders aj za Ottawu Senators, Boston Bruins a Washington Capitals. V roku 2009 ho vyhlásili za najlepšieho obrancu súťaže a získal Norrisovu trofej, o dva roky neskôr ako kapitán priviedol Boston k Stanleyho poháru.

Cheliosovi nevadí prekonanie jeho rekordu


"Je pozoruhodné, najmä u chlapa jeho veľkosti, ako dlho to vydržal a aký bol efektívny počas jeho kariéry. Viackrát som sa so Zdenom stretol a zhováral sa s ním, je to skvelý chlapík. Netvrdím, že som úplne šťastný, no v jeho prípade mi nevadí, že on prekoná môj rekord. Blahoželám mu, skvelý výkon," uviedol na oficiálnom webe NHL Chelios, ktorý v druhej polovici januára oslávil okrúhlu šesťdesiatku.

Priznal tiež, že príliš nepremýšľal nad tým, že o rekord môže prísť. "Keď mi o tom niekto hovoril, príliš som nevenoval pozornosť tomu, že sa približuje. Ale rekordy sú tu na to, aby sa prekonávali, že? Stále budem rekordérom medzi Američanmi a aj to je výborné," poznamenal člen Siene slávy NHL.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Chára možno vyrovná rekord Cheliosa, slovenský obranca má na konte 1650 štartov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.