Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Čerství majstri sveta dostanú najvyššie štátne vyznamenanie, prijme ich prezident Macron

 Webnoviny  17. júl 2018  234  
Čerství majstri sveta dostanú najvyššie štátne vyznamenanie, prijme ich prezident Macron

PARÍŽ 16. júla (WebNoviny.sk) - Francúzski futbaloví reprezentanti, čerství majstri sveta z Ruska, budú nositeľmi najvyššieho štátneho vyznamenania - Radu čestnej légie. Rozhodol o tom Elyzejský palác.

Vyznamenanie, ktorého pôvodcom bol ešte Napoleon Bonaparte, sa udeľuje za mimoriadne zásluhy v rôznych oblastiach vrátane športu. Informoval o tom portál idnes.cz.

Odporúčame:
Ján Kozák zhodnotil MS vo futbale 2018, výsledok Chorvátska je skvelou správou pre malé krajiny

Francúzsky zlatý tím čaká v pondelok prijatie u prezidenta Emmanuela Macrona, Ešte predtým sa futbalisti s trénerom Didierom Deschampsom stretnú s fanúšikmi na Champs-Elysée, hlavnej parížskej triede, kde bude o necelé dva týždne vrcholiť Tour de France. Na slávnostnú recepciu s futbalistami v záhradách Elyzejského paláca bolo pozvaných 3000 hostí vrátane medailistov zo zimných olympijských hier v Pjongčangu či majstrov sveta.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Čerství majstri sveta dostanú najvyššie štátne vyznamenanie, prijme ich prezident Macron © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.