Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Černákova Tampa postúpila opäť do finále NHL, Stanleyho pohár určite získa Slovák (video)

 Webnoviny  26. jún 2021  205  
Černákova Tampa postúpila opäť do finále NHL, Stanleyho pohár určite získa Slovák (video)

26.6.2021 (Webnoviny.sk) - V sezóne 2020/2021 v zámorskej hokejovej NHL s istotou získa Stanleyho pohára slovenský hokejista. Do finále play-off sa totiž po kanadskom Montreale Canadiens útočníka Tomaša Tatara dostal aj obhajca trofeje Tampa Bay Lightning s obrancom Erikom Černákom.

Černák zblokoval dva pokusy


"Blesky" zvládli rozhodujúci siedmy duel semifinálovej série pred vlastnými fanúšikmi, keď nad New Yorkom Islanders zvíťazili 1:0 gólom Yanniho Gourdeho v oslabení a sériu ovládli 4:3 na zápasy. Okrem Gourdeho bol hrdinom stretnutia aj brankár Andrej Vasilevskij, ktorý za svoj chrbát nepustil ani jeden z osemnástich streleckých pokusov súpera.

Na ľade bol už aj bek Černák, ktorý predchádzajúce dve stretnutia vynechal pre zranenie v hornej časti tela. V piatok Slovák odohral 19:50 min, mal tri strely na bránku a dva pokusy hostí zblokoval. Bez gólu tentokrát obišiel útočník Brayden Point, nevyrovnal tak rekord súťaže Reggieho Leacha z Philadelphie z roku 1976, ktorý v play-off skóroval v desiatich zápasoch bez prerušenia.

Prvé finále je v pondelok


Šnúra hráča Lightning sa zastavila na deviatich dueloch s gólom. Hráči Tampy nemajú veľa času na oddych, prvé finále proti Montrealu totiž odohrajú už v pondelok na vlastnom štadióne. K priamej konfrontácii Slovákov na ľade však pravdepodobne nepríde, Tatar totiž už mesiac sleduje výkony svojich spoluhráčov len z tribúny.

"Máme za sebou už nesmierne dlhú cestu. Som s touto skupinou hráčov už nejaký čas a aj keď je nesmierne náročnú ligu vyhrať, my sme to vlani dokázali. Dôležitá je veľká mentálna sila kabíny, ktorá rozhodla aj o našom postupe cez Islanders do tohtosezónneho finále. Po prehre v šiestom zápase sme súpera nemohli podceniť," poznamenal kouč víťazov Jon Cooper na oficiálnom webe NHL.



Kučerov chýbal na ľade


V šiestom zápase semifinálovej série sa síce Tampe zranil najproduktívnejší hráč celej vyraďovacej časti Nikita Kučerov, v piatok však nechýbal na ľade a absolvoval 16:29 min s dvoma strelami na bránku. "Ani na okamih som nerozmýšľal nad tým, že nebudem hrať. Cítil som sa dobre a šlo o siedmy zápas série. V takých prípadoch je nutné sa obetovať," poznamenal ruský hokejista.

Lightning v piatok zblokovali až 21 striel hostí. "V tomto smere predviedli naozaj dobrú prácu. Mali sme takmer 50 striel, ale 21 z nich súper zblokoval. Lightning hrajú v defenzíve veľmi dobre," poznamenal kouč zdolaného tímu Barry Trotz.

Viac k témam: hokej, NHL, Stanleyho pohár
Zdroj: Webnoviny.sk - Černákova Tampa postúpila opäť do finále NHL, Stanleyho pohár určite získa Slovák (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.