Pondelok, 13. máj 2024
Prevažne slnečno  18,4 °C
Mimoriadne správy

Casillas sa po infarkte údajne rozhodol ukončiť kariéru, FC Porto hľadá nového brankára

 Webnoviny  17. máj 2019  395  
Casillas sa po infarkte údajne rozhodol ukončiť kariéru, FC Porto hľadá nového brankára

PORTO 17. mája (WebNoviny.sk) - Španielsky brankár Iker Casillas sa rozhodol pre definitívne ukončenie svojej úspešnej futbalovej kariéry. Referuje o tom portugalský magazín O Jogo.

Prekonal srdcový infarkt


Čoskoro 38-ročný gólman (nar. 20. mája 1981, pozn.) portugalského tímu FC Porto začiatkom mája prekonal srdcový infarkt, ktorý utrpel počas tréningu.

Aj keď ho okamžite do nemocnice, kde podstúpil úspešnú liečbu a pozitívne boli aj prognózy lekárov, pravdepodobne sa nevyhne nútenému koncu aktívnej hráčskej činnosti.

Casillas sa údajne rozhodol, že v kariére futbalového brankára ďalej už nebude pokračovať. Verejnosti to má oznámiť po finále Portugalského pohára, v ktorom sa 25. mája proti sebe predstavia FC Porto a Sporting Lisabon.

Obľúbenec publika


Vedenie "drakov" sa už vraj začalo obzerať po novom brankárovi, podľa webu španielskeho denníka AS by sa ním mohol stať Kostaričan Keylor Navas z Realu Madrid.

"Svätý Iker" zažil svoje najslávnejšie obdobie počas 16-ročného pôsobenia v A-mužstve Realu Madrid (1999-2015), kde sa stal obľúbencom tamojšieho publika. V drese "Los Blancos" vyhral 19 rôznych trofejí vrátane piatich prvenstiev v španielskej La Lige a troch víťazstiev v Lige majstrov.

Ako hráč "bieleho baletu" priviedol španielsku reprezentáciu z pozície kapitána k titulu majstra sveta (2010) a Európy (2008, 2012). Po skončení hráčskej kariéry by sa mal vrátiť do Realu Madrid a zastávať niektorú z funkcionárskych pozícií. Vo svojich štruktúrach by ho radi udržali aj Porťania.

Viac k témam: FC Porto, La Liga, Real Madrid
Zdroj: Webnoviny.sk - Casillas sa po infarkte údajne rozhodol ukončiť kariéru, FC Porto hľadá nového brankára © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.