Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Bývalý oštepár oslávil narodeniny maratónom, odbehol ho na dvore svojho domu (video)

 Webnoviny   2. apríl 2020  438  
Bývalý oštepár oslávil narodeniny maratónom, odbehol ho na dvore svojho domu (video)

2.4.2020 (Webnoviny.sk) - Obdobie obmedzení v súvislosti s pandémiou koronavírusu je ako stvorené na vymýšľanie rôznych pohybových aktivít v netradičnom prevedení či na neobvyklých miestach. Nedávno sa objavila správa, že francúzsky rekreačný bežec Elisha Nochomovitz sa rozhodol v domácej karanténe zabehnúť maratón.

Obvod prebehol 6000-krát


Využil na to sedem metrov dlhý a meter široký balkón a po jeho obvode prebehol približne 6000-krát, až kým mu aplikácia neukázala dosiahnutú dĺžku 42 195 m. Potreboval na to 6 hodín a 48 minút.

Viac o téme: Koronavírus


Z Anglicka prišli informácie o podobnom kúsku. James Campbell, bývalý profesionálny oštepár, strávil uplynulú stredu netradične. Svoje 32. narodeniny oslávil tým, že na malom dvore svojho domu behal z jedného konca na druhý.



Dôvodom k tomuto bláznovstvu bol sľub, že ak jeden z jeho príspevkov na sociálnej sieti Twitter dosiahne hranicu 10-tisíc ´retweetov´, zabehne maratón.

Pre zdravotníkov vyzbieral peniaze


Campbell musel absolvovať túto vzdialenosť na šesťmetrovom dvore, ktorého povrch tvorila tráva, kamene a dlažba malej terasy. Aby dosiahol takmer 42,2 km, potreboval prebehnúť cez dvor aspoň 7-tisíckrát.

Kým odbehol celý maratón za niečo vyše 5 hodín, podarilo sa mu získať viac ako 18 000 libier pre Britskú národnú zdravotnú službu, ktorej chce takto pomôcť v boji proti pandémii.

Svoj maratónsky počin s označením #6metregardenchallenge vysielal v priamom prenose a neunikol ani pozornosti anglickej futbalovej legendy Geoffa Hursta. Spoza plota ho povzbudzovali susedia. Ako vidieť, vynaliezavosti v športe sa medze nekladú ani v ťažkých časoch spôsobených pandémiou koronavírusu.

Viac k témam: Koronavírus, maratón
Zdroj: Webnoviny.sk - Bývalý oštepár oslávil narodeniny maratónom, odbehol ho na dvore svojho domu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.