Sobota, 28. september 2024
Zamračené  10,9 °C
Mimoriadne správy

Bystrica zvládla víťazne aj druhý náročný zápas Tipsport ligy, Nitra potvrdila úlohu favorita

 Webnoviny  28. február 2020  259  
Bystrica zvládla víťazne aj druhý náročný zápas Tipsport ligy, Nitra potvrdila úlohu favorita

28.2.2020 (Webnoviny.sk) - Hokejisti Banskej Bystrice zvládli v priebehu štyroch dní druhý náročný zápas v nadstavbovej časti Tipsport ligy. Po domácej výhre nad bratislavským Slovanom 4:3 po predĺžení si v piatok poradili aj s hráčmi Košíc, ktorých na ich ľade zdolali tesne 3:2.

Zverenci Dana Cemana vyhrali desať z predošlých jedenástich zápasov a aj preto sú na prvom mieste tabuľky so ziskom 110 bodov. Na vedúci gól niekdajšieho košického útočníka Dávida Šoltésa síce reagoval Dalibor Bortňák, ale v prostrednej časti "barani" odskočili gólmi Jaka Cardwella a Samuela Mlynaroviča na 3:1. Domáci následne dokázali už len skorigovať stav zápasu, keď v 53. min využil presilovú hru Pavel Klhůfek.

Ukončili sériu prehier


Banská Bystrica má na čele tabuľky už šesťbodový náskok, pretože Slovan Bratislava prvýkrát v sezóne nestačil na Duklu Trenčín. Zverenci Jána Pardavého položili základ cenného víťazstva 4:1 už v úvodných trinástich minútach, v ktorých strelili tri góly. Iskierku nádeje pre klub z hlavného mesta SR vykresal v 42. min Jindřich Abdul, ale na viac sa už Slovan nezmohol. V 53. min nepremenil trestné strieľanie Martin St. Pierre a necelé dve minúty pred koncom trafil opustenú domácu bránku Jozef Sládok.

Sériu troch prehier na ľade súperov dokázali ukončiť hráči HKM Zvolen, ktorí zvíťazili v Poprade 4:2. Pre "kamzíkov" to bola vôbec prvá domáca prehra v tomto roku a po siedmich víťazných zápasoch. Zvolenčanov potiahli zámorskí legionári, keďže sa do streleckej listiny postupne zapísali Michael Parks, Garrett Thompson, Brock Trotter a Ben Betker. Popradčania dokázali skórovať až za nepriaznivého stavu 0:4, keď výsledok duelu kozmeticky upravili produktívni útočníci Adam Lapšanský a Patrik Svitana.

Corgoni viedli


V skupine o 7. až 12. miesto potvrdila úlohu favorita Nitra, ktorá pod Zoborom zdolala Detvu 5:1. Už v 29. sekunde sa presadil Samuel Buček a v 25. min viedli "corgoni" už päťgólovým rozdielom. Detve následne pomohla brankárska rošáda. Mikuláša Mosného nahradil Alexander Zalivin, ktorý už neinkasoval ani raz. Naopak, Detva v polovici duelu strelila aspoň čestný gól zásluhou Tomáša Klímu.

Nitra sa ziskom troch bodov dostala na úroveň maďarského Miškovca, ktorý na domácom ľade zdolal Michalovce 2:1 po samostatných nájazdoch. Ten rozdielový premenil Kyle Beach. Druhému maďarskému mužstvu pôsobiacom v najvyššej slovenskej súťaži sa v piatok nedarilo. MAC Budapešť podľahol Novým Zámkom 1:3, dvoma gólmi sa zaskvel hosťujúci Marcel Holovič.

Tipsport liga 2019/20



  • nadstavbová časť - 3. kolo


skupiny o 1. - 6. miesto:

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Góly: 20. Bortňák (Klhůfek, Michal Chovan), 53. Klhůfek (Michalčin, Michal Chovan) - 16. Šoltés (Mlynarovič, Stupka), 26. Cardwell (Mlynarovič, Šoltés), 34. Mlynarovič (Hickmott, Jääskeläinen)

HK Poprad - HKM Zvolen 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Góly: 47. Lapšanský (Kozák, Mercier), 55. P. Svitana (Brejčák) - 1. Parks (Kubát, Zuzin), 26. Thompson (Zuzin, Corrin), 30. Trotter (Corrin, Zuzin), 43. Betker (Trotter, Thompson)

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Góly: 42. Abdul (Bačik, Š. Petráš) - 9. Špirko (Paukovček), 12. Bokroš (Hlinka, Švec), 13. Hecl (Sádecký, Špirko), 59. Sládok (Švec)

skupiny o 7. - 12. miesto

HK Nitra - HC 07 WPC Koliba Detva 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Góly: 1. Buček (Šiška), 6. M. Versteeg (Lušňák, A. Kollár), 9. Tábi (Lušňák, Pupák), 23. Lušňák (Tábi, A. Kollár), 26. Scheidl (Yellow Horn, Fominych) - 30. Klíma (F. Fekiač, Gašpar)

DVTK Jegesmedvék Miškovec (Maď.) - HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 47. Beauvillier (Vas, Valchař), rozhodujúci sam. nájazd Beach - 55. Chalupa (Šimun, Hvila)

MAC Budapešť (Maď.) - HC Mikron Nové Zámky 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly: 16. Sofron (Strech, Fejes) - 15. Holovič, 35. Holovič (Ondrušek, Števuliak), 46. Adrisík



Viac k témam: Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Bystrica zvládla víťazne aj druhý náročný zápas Tipsport ligy, Nitra potvrdila úlohu favorita © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.