Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Brazílčania spochybňujú využitie systému VAR na MS vo futbale 2018, videli dve jasné chyby rozhodcu

 Webnoviny  19. jún 2018  111  
Brazílčania spochybňujú využitie systému VAR na MS vo futbale 2018, videli dve jasné chyby rozhodcu

SOČI 19. júna (WebNoviny.sk) - Brazílski futbalisti sa stále nevedia zmieriť s tým, že v úvodnom zápase majstrovstiev sveta v Rusku proti Švajčiarom (1:1) nezískali všetky tri body.

Brazília žiada stanovisko FIFA


V tejto súvislosti sa pýtajú, či vo dvoch podľa ich názoru sporných momentoch vôbec bol použitý novozavedený systém videotechnológie VAR.

Odporúčame:
Brazília prežila najhorší vstup do MS vo futbale za 40 rokov, tréner Tite chcel zvíťaziť

Brazílska futbalová konfederácia (CBF) oficiálne žiada Medzinárodnú futbalovú federáciu o stanovisko, ako to bolo s videotechnológiou v prípade dvoch kľúčových situácií v druhom polčase, ktoré sa napokon nepískali ako fauly na brazílskych hráčov, čo reálne zvýhodnilo ich súperov.

Faul na Jesusa a gól Švajčiarska


V prvom prípade išlo o vyrovnávajúci gól Švajčiarska, ktorému údajne predchádzal faul na brazílskeho stopéra Mirandu a v druhom zasa faul na útočníka Gabriela Jesusa v šestnástke, po ktorom sa Juhoameričania dožadovali pokutového kopu.

Odporúčame:
Brilantný Coutinhov gól, ale „Canarinhos“ narazili, píšu médiá o zápase Brazília – Švajčiarsko

"Boli to dve jasné chyby rozhodcu, ktoré mali byt analyzované systémom VAR. Chceli by sme vedieť, či vôbec boli nejakým spôsobom prehodnotené. Transparentnosť je podstatná napriek tomu, že hlavný rozhodca si nevyžiadal opakovanie situácií na videu," tvrdia oficiálni predstavitelia brazílskeho futbalu. Zároveň si vyžiadali video aj zvukové nahrávky z inkriminovaných situácií.

Konečný výsledok 1:1 zároveň znamená najhorší vstup Brazílie do MS vo futbale za posledných 40 rokov. V roku 1978 Brazílčania remizovali so Švédmi (1:1) a odvtedy im na konto vo vstupných dueloch pribúdali len víťazstvá.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Brazílčania spochybňujú využitie systému VAR na MS vo futbale 2018, videli dve jasné chyby rozhodcu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.