Streda, 4. september 2024
Mimoriadne správy

Bolo to ťažké, mrzí ma to, hodnotila Schmiedlová semifinále proti Vekičovej (foto)

 Webnoviny   2. august 2024  80  
Bolo to ťažké, mrzí ma to, hodnotila Schmiedlová semifinále proti Vekičovej (foto)

2.8.2024 (SITA.sk) - Spanilá jazda slovenskej tenistky Anny Karolíny Schmiedlovej vo dvojhre žien sa na olympijských hrách v Paríži skončila v semifinále. Slovenská singlová jednotka v ňom vo štvrtok večer turnajovej trinástke a svetovej dvadsaťjednotke Chorvátke Donne Vekičovej 4:6, 0:6.

Silná búrka


Cesta Slovenky sa však v Paríži ešte neskončila, v piatok ju totiž čaká duel o tretiu priečku proti svetovej aj turnajovej jednotke Poľke Ige Swiatekovej. Súperkou Vekičovej vo finále bude Číňanka Čchin-wen Čeng.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



„Bolo to ťažké, mrzí ma to. Donna hrala veľmi dobre a agresívne. Nemala som tam ku koncu veľa šancí. Pomáhala si tým, že veľmi dobre podávala. Nepodarilo sa mi ju rozbehať a dostať aj ju trochu pod tlak. Čakala som, že bude hrať agresívne, takže až tak ma neprekvapila," uviedla Schmiedlová po stretnutí v improvizovanej mixzóne v tlačovom stredisku, keďže nad celým areálom sa strhla silná búrka a presuny vonkajšími priestormi neboli možné.

V druhom sete kanár


V úvode to bol vyrovnaný zápas, potom chorvátska hráčka naplno využívala svoju zbraň - razantné a presné údery. V prvom sete Slovenku brejkla raz a v druhom hneď trikrát. Zápas trval 1:05 h a rodáčka z Osijeku premenila druhý mečbal pri vlastnom podaní.

Anna Karolína Schmiedlová na olympiáde v Paríži


1. kolo: Anna Karolína Schmiedlová – Katie Boulterová 6:4, 6:2
2. kolo: Anna Karolína Schmiedlová – Beatriz Haddadová Maiová (Bra./14) 6:4, 6:4
osemfinále: Anna Karolína Schmiedlová – Jasmine Paoliniová (Tal./4) 7:5, 3:6, 7:5
štvrťfinále: Anna Karolína Schmiedlová – Barbora Krejčíková (ČR/9) 6:4, 6:2
semifinále: Anna Karolína Schmiedlová – Barbora Krejčíková (Chorv.) 4:6, 0:6


Schmiedlová po vyradení Britky Katie Boulterovej, Brazílčanky Beatriz Haddadovej Maiovej, Talianky Jasmine Paoliniovej a Češky Barbory Krejčíkovej síce prehrala prvú loptičku pri vlastnom servise, ale gem si nenechala ujsť. Súperky si držali servis len do stavu 2:2, v piatej hre Chorvátke vyšlo niekoľko rýchlych a dobre umiestnených loptičiek a Schmiedlovej vzala podanie, vzápätí brejk aj potvrdila a set dopodávala do víťaznému konca aj vďaka presnosti a razancii pri úderoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Anna Karolína Schmiedlová na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Druhý set už pod zatiahnutou strechou pre prichádzajúcu búrku začala Schmiedlová stratou podania a Vekičová potom pri svojom servise zvýšila na 2:0. Chorvátke vychádzali aj riskantné údery a po ďalšom brejku ten aj potvrdila a viedla už 4:0. Obraz hry sa už nezmenil, Slovenka uhrala v celom sete len 6 loptičiek a prehrala ho hladko 0:6. Dôležitým faktorom bol počet víťazných úderov, Chorvátka ich mala 24, kým Slovenka len 10.

Košická rodáčka Schmiedlová, 67. hráčka rebríčka WTA, je jediná slovenská tenisová zástupkyňa na OH 2024 v Paríži. Pod piatimi olympijskými kruhmi sa zverenka Ladislava Simona prvýkrát predstavila už v roku 2016 v brazílskom Riu de Janeiro, kde postúpila do 2. kola. V parížskom antukovom areáli Rolanda Garrosa si teda postupom do semifinále výrazne vylepšila svoje olympijské maximum.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Bolo to ťažké, mrzí ma to, hodnotila Schmiedlová semifinále proti Vekičovej (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.