Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Boli sme do nitky premočení a veľa sme nevideli, opísal Grigar otvárací ceremoniál olympiády v Paríži (video+foto)

 Webnoviny  27. júl 2024  125  
Boli sme do nitky premočení a veľa sme nevideli, opísal Grigar otvárací ceremoniál olympiády v Paríži (video+foto)

27.7.2024 (SITA.sk) - Keďže slovenského reprezentanta vo vodnom slalome Jakuba Grigara čakajú olympijské súťaže v Paríži až počas nasledujúceho týždňa, v piatok večer si mohol užiť otvárací ceremoniál OH 2024 a v sobotu predpoludním sa podieľal na slávnostnom otvorení Slovenského olympijského domu.

Premočení do nitky


Počas otvorenia olympiády bol dokonca vlajkonosičom slovenskej výpravy.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Z môjho pohľadu to bola veľká vec a bol som rád, že práve ja a Zuzka Paňková sme mohli držať slovenskú vlajku a reprezentovať na takom veľkom podujatí, aj keď nám počasie neprialo a na konci sme boli do nitky premočení a bolo nám trochu chladno," prezradil v rozhovore pre agentúru SITA.

Priznal tiež, že športovci z lode toho nevideli mnoho. „Boli tam okolo diváci a nejaké pódia. Zažili sme si veľmi dobrú atmosféru a hľadali každú jednu slovenskú vlajku, kývali sme, kričali a spievali. To bolo práve to pekné. Inak z tej lode toho človek veľa nevidel," pokračoval kajakár, ktorý bude v Paríži obhajovať striebro z Tokia 2021.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Problémy s ramenom


Po netradičnom defilé - plavbe loďou po Seine - zamierili Slováci veľmi rýchlo späť do olympijskej dediny. „Keďže nám počasie neprialo, tak sme sa snažili nasadnúť na čo najskorší autobus a dostať sa do dediny, aby sme sa mohli prezliecť, dať si teplú sprchu a zababušiť sa do perín. V posteli som bol okolo pol dvanástej," dodal Grigar.


Na vyladenie formy má ešte niekoľko dní, ale cíti sa byť pripravený. „Môžem povedať, že na olympijské hry sme sa pripravili dobre. Posledné tréningy vyzerali naozaj dobre. Myslím si, že fyzicky aj technicky som pripravený dobre. Teraz to bude už len o tom preniesť to na súťažnú trať, aby som to mentálne zvládol a ukázal to, čo je vo mne," povedal.

Prostredie v Paríži sa mu pozdáva. „Kanál je celkom dobrý a organizátori to upravili do takej podoby, aby to bolo veľmi férové a dalo sa tam dobre súťažiť. Myslím si, že je to kanál, ktorý by nám mohol vyhovovať a na ktorom môžeme zájsť dobré výsledky," myslí si.

Jakub Grigar má dlhodobo problémy s ramenom. „Bolesť tam je a každý deň to cítim. Pracujeme na tom, aby rozsahy ramena a jeho výkon bol na sto percentách. Aby som bol poriadne pripravený a mohol podávať dobré výkony," uzavrel. Kvalifikáciu absolvuje v utorok 30. júla, očakávané semifinále a finále o dva dni neskôr.



Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Slovenský olympijský dom v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Boli sme do nitky premočení a veľa sme nevideli, opísal Grigar otvárací ceremoniál olympiády v Paríži (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.