Pondelok, 2. september 2024
Malá oblačnosť  23,8 °C
Mimoriadne správy

Bénes prebudil Union, napísal v titulku nemecký Kicker po zápase, v ktorom slovenský reprezentant strelil gól

 Webnoviny  25. august 2024  125  
Bénes prebudil Union, napísal v titulku nemecký Kicker po zápase, v ktorom slovenský reprezentant strelil gól

25.8.2024 (SITA.sk) - Žolíci zachránili Unionu Berlín bod. Takto nemecký športový web Kicker komentoval výsledok zápasu 1. kola I. bundesligy medzi 1. FSV Mainz 05 a 1. FC Union Berlín (1:1).

Rovnaký zdroj uviedol, že László Bénes a Tim Skarke spolu nastúpili do zápasu ako náhradníci v 72. min a už o dve minúty neskôr sa ich spolupráca skončila gólom v podaní Slováka. "Bénes prebudil Union," napísal v titulku Kicker.

Bénes má svetovú ľavačku


Slovenský reprezentant prekonal domáceho brankára Robina Zentnera strelou zo 17 m, ale netradične pravou nohou.

Počas 19 minút na ihrisku Bénes trikrát vystrelil na bránku, absolvoval štyri šprinty, 17 kontaktov s loptou a celkovo odbehol takmer 3 kilometre.

"Títo dvaja hráči, ale aj ďalší, ktorí vstúpili už do rozohraného zápasu, zlepšili našu hru. V tom sa ukázala tímová sila Unionu," povedal Rani Khedira, asistent kapitána berlínskeho tímu, o Bénesovi a Skarkem.

Na adresu svojho slovenského spoluhráča Bénesa, 30-ročný Khedira uznanlivo dodal: "Jeho ľavá noha je svetová. Ale nevedel som, že aj jeho pravá noha je taká dobrá." O štyri roky mladší Slovák skromne poznamenal: "Vždy, keď vstúpim do zápasu, chcem pomôcť mužstvu. Som rád, že to vyšlo."

Mal aj ďalšie dobré príležitosti


Redaktor Kickeru Jannis Klimburg napísal: "Bol to najmä Benes, ktorý hral spolu s Khedirom v strede zálohy, postupne prevzal kontrolu nad hrou svojho tímu. Pokúšal sa dostať ku každej lopte, šikovne sa pohyboval v medzipriestoroch medzi líniami a mal aj ďalšie dobré príležitosti okrem svojho gólu."

Mainz a Union Berlín sa po sobotných zápasoch 1. kola zaradili na ôsmu a deviatu priečku tabuľky I. bundesligy. Štyri tímy odohrajú svoje prvé ligové zápasy sezóny až v nedeľu vrátane Bayernu Mníchov, ktorý sa predstaví vo Wolfsburgu.

Viac k témam: Bundesliga, I. bundesliga
Zdroj: SITA.sk - Bénes prebudil Union, napísal v titulku nemecký Kicker po zápase, v ktorom slovenský reprezentant strelil gól © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.