Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Belgické úrady obvinili pre korupčný škandál päť osôb, víkendové zápasy druhej ligy odložili

 Webnoviny  11. október 2018  281  
Belgické úrady obvinili pre korupčný škandál päť osôb, víkendové zápasy druhej ligy odložili

BRUSEL 11. októbra (WebNoviny.sk) — Belgické úrady obvinili vo štvrtok päť osôb v súvislosti s kauzou ovplyvňovania futbalových zápasov v domácich súťažiach. Štvorica z nich je obvinená z účasti v kriminálnej skupine a na korupcii, piaty čelí obvineniu z prania špinavých peňazí. Prokuratúra uviedla, že prípad sa týka zápasov o udržanie sa v najvyššej súťaži, avšak nezahŕňa žiaden domáci veľkoklub.

Do finančných podvodov mali byť zapletení dvaja agenti - Mogi Bayat a Dejan Veljkovič, ktorí sú napojení aj na kluby ako Anderlecht Brusel, Club Bruggy či Standard Liege. Spomínaná dvojica je obvinená z daňových únikov a nezákonného obohacovania sa. Ivan Leko, priateľ spomenutého Veljkoviča a tréner aktuálneho belgického šampióna Clubu Bruggy, bol vo štvrtok prepustený z väzenia po tom, čo celú noc čelil vypočúvaniu.

Polícia vykonala prehliadky v sídle deviatich klubov, ale aj u šiestich funkcionárov, štyroch agentov a dvoch rozhodcov. Podľa informácií belgických médií, obaja rozhodcovia, ktorí sa spomínali v správe prokuratúry, boli okamžite suspendovaní. V dôsledku tohto veľkého škandálu boli dokonca odložené všetky duely druhej najvyššej belgickej futbalovej súťaže, ktoré sa mali odohrať počas najbližšieho víkendu.

Najvyššia Jupiler League má prestávku, keďže "červení diabli" nastúpia v piatok na zápas Ligy národov proti Švajčiarsku. K celej kauze sa už vyjadrila aj dlhoročná opora belgickej reprezentácie Vincent Kompany. Ten tvrdí, že nie je prekvapený vývojom udalostí, keďže okolo situácie v belgickom futbale sa robí až príliš veľa tajností.

Viac k témam: FC Bruggy, korupcia, RSC Anderlecht Brusel
Zdroj: Webnoviny.sk - Belgické úrady obvinili pre korupčný škandál päť osôb, víkendové zápasy druhej ligy odložili © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.