Nedeľa, 7. júl 2024
Väčšinou jasno  20,9 °C
Mimoriadne správy

Belgičania sa presúvajú do Frankfurtu, Lukaku má pred súbojom proti Slovákom dobrú náladu

 Webnoviny  16. jún 2024  67  
Belgičania sa presúvajú do Frankfurtu, Lukaku má pred súbojom proti Slovákom dobrú náladu

16.6.2024 (SITA.sk) - Posledný tréning belgickej futbalovej reprezentácie pred odchodom do Frankfurtu nad Mohanom - dejiska pondelkového súboja E-skupiny na ME 2024 proti Slovákom - bol v nedeľu predpoludním bez dvojice Axel Witsel, Thomas Meunier.

Zdravotné problémy


Ďalší dvaja obrancovia „Červených diablov" Arthur Theate a Jan Vertongen, ktorých predtým tiež trápili zdravotné problémy, sa už pripravovali s tímom vo Freibergu, kde majú Belgičania rozložený svoj základný tábor.

„Vertonghen a Theate síce trénovali, ale nie je isté, či budú v pondelok k dispozícii proti Slovákom," napísali belgické médiá v nedeľu pred obedom. „Mužstvo odchádza o 15.15 h do Frankfurtu, predpokladaný príchod tam je o 18.00 h a o 18.45 h nasleduje predzápasová tlačovka s trénerom Domenicom Tedescom a kapitánom Kevinom de Bruynem," dodal web hln.be.

Dobrá nálada


Najväčšia ofenzívna hviezda Belgičanov Romelu Lukaku má pred vstupom do šampionátu dobrú náladu. Najlepší strelec kvalifikácie o postup na ME 2024 nastrieľal v národnom drese 85 gólov v 115 súbojoch, čo je priemer 0,74 gólu na jeden zápas, najvyšší spomedzi všetkých účastníkov tohtoročného Eura.

„V tíme máme s hráčmi spoločnú whatsAppovú skupinu, kde si píšeme o novinkách. Ak niečo niekomu nevyjde na tréningu a stane sa terčom posmechu, musí to akceptovať," uviedol Romelu Lukaku a ešte dodal: „Naozaj tvoríme dobrú partiu. Po večeri sa v hoteli stretávame v relaxačnej miestnosti, hráme tam playStation,í biliard, šípky či stolný tenis. Panuje dobrá nálada, chceme sa na turnaji dostať čo najďalej."

Belgické médiá uvádzajú, že o zápas proti Slovensku je medzi fanúšikmi Belgicka veľký záujem. „Vstupenky si už zakúpilo 11-tisíc Belgičanov, ale podľa údajov miestnej polície by na tribúnach Frankfurt arény malo byť až 15-tisíc fanúšikov Belgicka," tvrdí web hln.be.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk - Belgičania sa presúvajú do Frankfurtu, Lukaku má pred súbojom proti Slovákom dobrú náladu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.