Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Bayern si zaistil osemfinále Ligy majstrov, pre Lewandovského bol triumf nad Olympiakosom špecifický

 Webnoviny   7. november 2019  233  
Bayern si zaistil osemfinále Ligy majstrov, pre Lewandovského bol triumf nad Olympiakosom špecifický

7.11.2019 (Webnoviny.sk) - Futbalový Bayern Mníchov ukázal v rozpätí štyroch dní dve tváre. Po sobotňajšej "nakladačke" 1:5 na ihrisku Eintrachtu Frankfurt a odvolaní trénera Nika Kovača v stredu zvládol domáci zápas Ligy majstrov proti Olympiakosu Pireus 2:0 a v predstihu si zabezpečil miestenku do osemfinále.

Flick pochváli defenzívu


Medzi najlepších 16 tímov európskej klubovej súťaže číslo jeden sa Bavori prebojovali dvanástykrát v neprerušenej sérii a po štvrtý raz majú po úvodných štyroch vystúpeniach skupinovej fázy na konte plný počet 12 bodov.

"Zahrali sme to, na čo máme, takže sme všetci spokojní. Defenzíva pracovala dobre a výborne podporovala útok. Pireus bol vzadu veľmi kompaktný.V prvom polčase sme sa pred bránkou dopúšťali nesprávnych rozhodnutí, ale po zmene strán sme zlepšili ofenzívny prejav a boli sme za to odmenení," uviedol Hansi Flick, dočasný prvý tréner Bayernu.

"Dosiahli sme zaslúžené víťazstvo bez inkasovaného gólu. Naše sebavedomie v defenzíve v ostatnom čase dosť utrpelo, preto je tento výsledok dvojnásobne dôležitý," podotkol brankár Bayernu Manuel Neuer na klubovom webe fcbayern.de.

Lewandowski skóroval šikovne volejom


Triumf Bayernu nad Olympiakosom má aj špecifický druhý rozmer pre kanoniera Bavorov Roberta Lewandowského. V 69. min otvoril skóre, keď šikovne volejom usmernil loptu do siete hostí po centri Kingsleyho Comana.

Bol to 25. gól v podaní 31-ročného zakončovateľa v ročníku 2019/2020 vrátane reprezentačných v národnom tíme. Fenomenálny Poliak v 17 tohtosezónnych zápasoch na klubovej úrovni neskóroval iba vo dvoch - začiatkom augusta v domácom superpohári proti Borussii Dortmund (0:2) a minulý týždeň v Nemeckom pohári v Bochume (2:1).

Z duelov I. bundesligy aj Ligy majstrov však zakaždým vyšiel s minimálne jedným gólom na konte."Lewandowski sa stal iba tretím hráčom, ktorý strelil aspoň gól v ôsmich zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov po sebe. Pred ním sa to podarilo Cristianovi Ronaldovi v deviatich súbojoch v rokoch 2012 - 2014 a Lionelovi Messimu v ôsmich v rokoch 2015 - 2017," upozorňuje portál BBC na ďalšiu štatistickú zaujímavosť.

Neuer prekonal Kahna


Neuer sa zároveň stal najčastejšie chytajúcim Nemcom v histórii Ligy majstrov. S aktuálnym počtom 104 zápasov o jeden prekonal Olivera Kahna.

Gól proti Olympiakosu Lewandowski oslávil ukrytím lopty pod dres a cmúľaním palca na pravej ruke. Bol to prejav radosti z očakávanej veľkej udalosti v jeho rodine, druhýkrát sa stane otcom. "Dieťa je už na ceste," zahlásil Lewandowski na instagrame.

Už v sobotu čaká na Bayern náročná bundesligová previerka proti Borussii Dortmund. Pôjde o súboj odvekých rivalov, ktorí sú momentálne na štvrtom, resp. druhom mieste tabuľky. "Proti Olympiakosu sme sa ukázali v oveľa lepšom svetle ako naposledy predtým. Dortmund je však vo forme a v zápase proti nemu musíme predviesť rovnako dobrú defenzívu," skonštatoval Lewandowski.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Bayern si zaistil osemfinále Ligy majstrov, pre Lewandovského bol triumf nad Olympiakosom špecifický © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.