Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Barbosa dostal pozvánku do reprezentácie Brazílie po dlhých troch rokoch, chýbať nebude ani Neymar

 Webnoviny  20. september 2019  347  
Barbosa dostal pozvánku do reprezentácie Brazílie po dlhých troch rokoch, chýbať nebude ani Neymar

20.9.2019 (Webnoviny.sk) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite pozval na októbrové prípravné zápasy aj útočníka Gabriela Barbosu, ktorý sa zatiaľ v Európy veľmi nepresadil, no v brazílskej lige strieľa jeden gól za druhým.

Dvadsaťtriročný rodák zo Sao Paula aktuálne pôsobí vo Flamengu Rio de Janeiro, v ktorom hosťuje z talianskeho Interu Miláno. Barbosa v národnom tíme chýbal od roku 2016, v ktorom si pripísal štyri štarty v najcennejšom drese.

"Jeho výkonnosť v tomto roku hovorí za všetko," povedal kouč Tite na adresu Gabriela Barbosu.

V nominácii na prípravné súboje proti výberom Senegalu a Nigérie (hrá sa 10. a 13. októbra v Singapure) nechýba ani Neymar z parížskeho Saint-Germain či ofenzívne duo z anglickej ligy Roberto Firmino (FC Liverpool) a Gabriel Jesus (Manchester City).

Nominácia futbalovej reprezentácie Brazílie na októbrové prípravné zápasy proti výberom Senegalu a Nigérie:


Brankári: Ederson (Manchester City/Angl.), Weverton (Palmeiras), Santos (Athletico Paranaense)
Obrancovia: Daniel Alves (Sao Paulo), Danilo, Alex Sandro (obaja Juventus Turín/Tal.), Renan Lodi (Atletico Madrid/Šp.), Thiago Silva, Marquinhos (obaja Paríž Saint-Germain/Fr.), Éder Militao (Real Madrid/Šp.), Rodrigo Caio (Flamengo)
Stredopoliari: Casemiro (Real Madrid/Šp.), Arthur Melo (FC Barcelona/Šp.), Fabinho (FC Liverpool/Angl.), Matheus Henrique (Grémio), Philippe Coutinho (Bayern Mníchov/Nem.), Lucas Paquetá (AC Miláno/Tal.)
Útočníci: Everton (Grémio), Roberto Firmino (FC Liverpool/Angl.), Gabriel Barbosa (Flamengo), Richarlison (FC Everton/Angl.), Neymar (Paríž Saint-Germain/Fr.), Gabriel Jesus (Manchester City/Angl.)



Zdroj: Webnoviny.sk - Barbosa dostal pozvánku do reprezentácie Brazílie po dlhých troch rokoch, chýbať nebude ani Neymar © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.