Sobota, 28. september 2024
Mimoriadne správy

Balotelli bol opäť terčom rasistických pokrikov, na Instagrame nechal fanúšikom Lazia odkaz (video)

 Webnoviny   6. január 2020  304  
Balotelli bol opäť terčom rasistických pokrikov, na Instagrame nechal fanúšikom Lazia odkaz (video)

6.1.2020 (Webnoviny.sk) - Mimoriadne diskutovanou témou v talianskej najvyššej futbalovej súťaži v ostatných mesiacoch je rasizmus. Najnovšie priliali olej do ohňa fanúšikovia Lazia Rím, ktorí slovne útočili na Maria Baloteliho počas nedeľňajšieho zápasu 18. kola Serie A. Brescia v ňom prehrala tesne 1:2 a jediný presný zásah domáceho tímu dosiahol práve 29-ročný útočník.

"Všetci fanúšikovia Lazia, ktorí ste boli na štadióne, hanbite sa," napísal Balotelli ku gólovému videu, ktoré pridal na sociálnu sieť Instagram. Priaznivci Rimanov mali skúseného zakončovateľa urážať v priebehu celého stretnutia, pričom údajne narážali nielen na jeho farbu pleti, ale slovne útočili aj na rodinu hráča. Pokriky z tribún započul tiež hosťujúci tréner Simone Inzaghi, ktorý sa snažil fanúšikov na diaľku zastaviť viacerými gestami.

Rasistické narážky na Balotelliho nie sú v Taliansku žiadnou novinkou. V novembrovom zápase proti Hellasu Verona chcel dokonca strieborný medailista z ME 2012 opustiť hraciu plochu. Podobné problémy ako Balotelli riešili v aktuálnej sezóne aj Romelu Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Miralem Pjanič, Ronaldo Vieira alebo Kalidou Koulibaly.



Viac k témam: Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk - Balotelli bol opäť terčom rasistických pokrikov, na Instagrame nechal fanúšikom Lazia odkaz (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.