Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Azarenková na Roland Garros dohrala, Kvitová „vydrela“ postup

 Webnoviny  28. máj 2018  324  
Azarenková na Roland Garros dohrala, Kvitová „vydrela“ postup

PARÍŽ 28. mája (WebNoviny.sk) - V druhý hrací deň 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom Roland Garros v Paríži padlo ďalšie veľké meno, hoci tentoraz nešlo o nasadenú tenistku. Bieloruska Viktoria Azarenková podľahla Češke Kateřine Siniakovej za 105 minút 5:7, 5:7.

Nevynútené chyby Azarenkovej


Bývalá svetová jednotka Azarenková je semifinalistka z Paríža spred 5 rokov, ale aktuálne jej patrí až 82. priečka v renkingu WTA. Proti 22-ročnej Siniakovej (54.) urobila Azarenková podstatne viac nevynútených chýb (31-19), hoci vo víťazných úderoch dominovala (27-23).

Odporúčame:
Roland Garros – dvojhra žien – 1. kolo (výsledky pondelňajších zápasov)

Aktuálne parížske predstavenie bolo pre 28-ročnú rodáčku z Minska Azarenkovú iba druhé grandslamové od Roland Garros 2016. Medzitým 19. decembra 2016 porodila syna Lea, o ktorom vyhlásila, že je pre ňu dôležitejší ako tenisová kariéra. Dvojnásobná šampiónka Australian Open má momentálne na parížskej antuke zápasovú bilanciu 21-11.

Kvitová nastrieľala šesť es


Len tesne ušla nechcenej rozlúčke v 1. kole Češka Petra Kvitová. Turnajová osmička a dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová premohla Paraguajčanku Verónicu Cepedeovú-Roygovú po vyše dvojhodinovom boji 3:6, 6:1, 7:5.

Kvitová zvládla koncovku tretieho setu s finalistkou nedávneho turnaja Empire Slovak Open v Trnave Cepedeovpu-Roygovou, keď otočila zo 4:5 na 7:5. Češka dominovala vo víťazných úderoch 31-19 a v esách 6-1. Jej najbližšou súperkou bude Španielka Lara Arrruabarrenová-Vecinová. Kvitovej doterajším maximom na parížskej antuke je semifinále z roku 2012.

Viac k témam: Kateřina Siniaková, Petra Kvitová, Roland Garros, tenis, Verónica Cepedeová-Roygová, Viktoria Azarenková
Zdroj: Webnoviny.sk - Azarenková na Roland Garros dohrala, Kvitová „vydrela“ postup © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.