Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Atletický zväz oznámil mená hviezd, ktoré prídu na míting do Šamorína. Chýbať nebudú ani Volko či Tóth

 Webnoviny  27. máj 2021  196  
Atletický zväz oznámil mená hviezd, ktoré prídu na míting do Šamorína. Chýbať nebudú ani Volko či Tóth

27.5.2021 (Webnoviny.sk) - Ján Volko či Matej Tóth spomedzi Slovákov a poľská kladivárka Anita Wlodarczyková so skúseným americkým šprintérom Mikom Rodgersom budú hlavnými hviezdami budúcotýždňového atletického mítingu P-T-S v Šamoríne.

Slovenský atletický zväz (SAZ) vo štvrtok na tlačovej konferencii v Bratislave prezentoval najväčšie mená, ktoré potvrdili svoju účasť na 56. ročníku "pétéesky".

Mimoriadne kvalitná konkurencia


Sú medzi nimi dvaja olympijskí víťazi, šiesti majstri sveta, desiati európski šampióni a jedna svetová rekordérka.

"Sme veľmi radi, že sa nám aj v tomto náročnejšom období podarilo pripraviť tento míting. Situácia sa zlepšuje a opatrenia nám dovolia mať aj malé množstvo divákov, ktorí uvidia hviezdy svetovej atletiky," povedal generálny sekretár SAZ a riaditeľ pretekov Vladimír Gubrický.

Elitní slovenskí atléti budú mať mimoriadne kvalitnú konkurenciu zo zahraničia. Na 100 m si Ján Volko zmeria sily aj s minuloročným víťazom tejto disciplíny v Šamoríne Mikom Rodgersom. "Črtá sa nám veľmi pekný súboj," poznamenal Gubrický.

Tóthova generálka na Tokio


Spomenutá Poľka Wlodarczyková bude súťažiť s Martinou Hrašnovou a v kladivárskom sektore Marcela Lomnického vyzve aj Maďar Bence Halász. Emma Zapletalová a Daniela Ledecká sa predstavia na 400 m prek. aj proti Britke Jessice Turnerovej.

Ako informuje SAZ, Stanislava Škvarková nastúpi na 100 m prek. aj proti tohtoročnej európskej trojke Maďarke Luce Kozákovej či niekdajšej juniorskej majsterke Európy Anne Zagréovej z Belgicka.

Elitný chodec Matej Tóth v Šamoríne absolvuje "generálku" na olympijskú päťdesiatku v Tokiu, na mítingu P-T-S sa predstaví na 3000 m. Je možné, že to pre neho bude posledný domáci štart v kariére.

Veľmi silná ženská osemstovka


Vo výškarskom sektore sa Matúš Bubeník a Lukáš Beer predstavia aj proti Talianovi Gianmarcovi Tamberimu či vicemajstrovi sveta Rusovi Michailovi Akimenkovi.

Gabriela Gajanová bude na 800 m súperiť aj s Britkami Laurou Muirovou a Jemme Reekieovou. "Ženská osemstovka bude veľmi silná. Verím, že sa dočkáme času pod dve minúty," dodal Gubrický.

Hlavný program v Šamoríne sa v stredu 2. júna začne o 16.00 h kladivom žien. Organizátori pripravili spolu 16 súťaží s vyvrcholením o 19.45 h v podobe finále na 200 m mužov. Súčasťou mítingu bude aj národný program medzi 16.05 h až 17.15 h.

Viac k témam: Atletický míting P-T-S v Šamoríne
Zdroj: Webnoviny.sk - Atletický zväz oznámil mená hviezd, ktoré prídu na míting do Šamorína. Chýbať nebudú ani Volko či Tóth © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.