Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

AS Trenčín mení trénera, do konca sezóny bude na lavičke Galád

 Webnoviny   7. máj 2019  274  
AS Trenčín mení trénera, do konca sezóny bude na lavičke Galád

TRENČÍN 7. mája (WebNoviny.sk) - Tri kolá pred koncom tejto sezóny Fortuna ligy prišla trénerská zmena na lavičke futbalistov AS Trenčín.

Galád vymenil Kohlera


Tím spod Čákovho hradu bude viesť do konca ročníka 2018/2019 Ivan Galád, ktorý na lavičke vymenil Nemca Matthiasa Kohlera. Ten zostáva v realizačnom tíme spolu s Richardom Slezákom, Tomášom Belicom a Gideonom van der Weem. Skúsený 53-ročný slovenský tréner v aktuálnej sezóne viedol iné slovenské mužstvo FC Nitra.

"Všetci vidia, v akej sme situácii. Zostávajú už len tri kolá, a úprimne priznávam, je to pre nás netradičné riešenie, ale v tejto situácii nevyhnutné. Trénera Galáda poznáme veľmi dobre z jeho pôsobenia v Trenčíne aj z pohľadu jeho osobnosti. Zakladá na silnej motivácii a energii. Preto sme ho oslovili a sme radi, že ponuku prijal. Dohoda znie do konca sezóny. Potom si k tomu opäť sadneme," povedal pre klubový web generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

AS Trenčín má iba 27 bodov


Ivan Galád má skúsenosti z ligového pôsobenia aj na lavičke MFK Ružomberok. V pozícii hlavného trénera sedel aj na lavičke reprezentačnej "dvadsaťjednotky". Rodák z Krupiny viedol Trenčanov už v ročníku 2008/2009 v druhej najvyššej súťaži.

AS má v aktuálnej sezóne po 29 odohraných dueloch na konte iba 27 bodov a aktuálne sídli na 5. mieste v nadstavbovej skupine o záchranu (11. celkovo), ktorá so sebou prináša baráž o udržanie sa v najvyššej slovenskej súťaži pre ďalší ročník. Z posledných siedmich odohraných zápasov vyhrali Trenčania iba raz.

Viac k témam: AS Trenčín, Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - AS Trenčín mení trénera, do konca sezóny bude na lavičke Galád © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.